Underbar morgon

Kl 05.00
☀️ 4°C

Stiger upp tidigt för att hinna drick mitt kaffe, läsa Aftonbladet och uppdatera mig i världsläget, natofrågan i sverige, partiledardebatten, räntor och annat tråkigt men viktiga saker. Och naturligtvis blogga 🙂 Min egen stora bloggarkatt sitter förstås mellan mig och datorn på mina armar. Försöker lägga den bredvid mig men katter är ju envisare än fan själv.

Hur mycket har det då mält sen förre veckan, ja vår gård är numer helt snöfri. Så detta blir den sista jämförelsebilden.

Får se i dag är det den 9 maj, en viktig dag för Putin och ryssarna. Den 9 maj firar man världsfreden ef WW2 och det var ju lite det han hade planerat utlysa fred och fira ett intagande av Ukraina. Men det har ju inte gått riktigt som han tänkt sig, Ukraina har ju stått starka och gett ryssarna hårt motstånd. Så får se hur denna dag slutar….

Vi står ju oxå inför viktiga beslut i Sverige, ska vi efter 200 år av alliansfrihet gå in i Nato? Och hur reagerar Ryssland på det? Han har ju hotat både Sverige och Finland om vedergällning om vi går med. Och vi här i Happis sitter ju lite dåligt till, vi bor ju på gränsen. Fast går vi båda med så blir vi ju mer som ett land när det kommer till såna frågor.

Det är så mycket som händer räntorna går stadigt uppåt och det sägs ju att vi står inför rediga höjningar, det innebär ju ökade kostnader på lån och de som har mycket lån kan det ju bli väldigt kostsamt för. Bensin/diesel har ju stigit enormt bara de sista veckorna flera kronor/liter det drar upp priserna på mat. Bara det kaffe vi dricker har stigit 5 kr/paket. Så det kommer att bli betydligt dyrare för hushållen. Att leva kommer bli mycket dyrare. Hyror stiger för att el och energi och lån blir dyrare för fastighetsägarna. Lönerna går inte upp i samma takt så vi kommer att ha mindre pengar att röra oss med. Vi står inför mycket förändringar, en sämre lönestigning i förhållande till betydligt dyrare levnadskostnader. Jag hade tänk titta mer allvarligt på detta med att gräva pool men det blir ju inte nu, det får vänta tills man vet var allt tar vägen.

Passet igår var jätte roligt, vi var bara 4 men de som var där var taggade, vi körde på så svetten sprutade. Idag blir det zumba, så kul men innan det har vi ett jobb att gå till 🙂 så nu snabbt in på facebook, fixa frillan och sen iväg.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: