Bajsar hos grannen

kl 05.30
⛅️ 4°C

Steg upp tidigt idag, ska ju börja jobba kl 09 så jag vill hinna göra mitt. Finn är så klart med här, han vill ju ligga över mina armar, liiite jobbigt att skriva då. Men nu lyfte jag över honom på hans underlägg och för en gångs skull verkar han acceptera det. Han hålls där….. ännu.

Vi hade ju middag med en del av vårt gång igår. Vi firade av Maria och Mervi, de har fyllt 60 men under pandemin så vi har inte kunnat fira dem. Maria har ju slutat långt innan pandemin, hon har ju alla möjliga krämpor så vi har inte kunnat samlas med tanker på henne. Men nu så nu gick det. Vi for på Umppitunneli och åt, de har bra mat, vi åt och sen satt vi och umgicks med varann en sund. Men vi är ju alla som sagt i de övre åldrarna, ja Minna och Katja fyller 40 i år men resten av oss är från 50 och uppåt. Så nått vildare partajande blev det ju inte, Mervi var nog vild hon tog en öl till maten 😀

Jag satt här på morgonen och kollar ut över baksidan. Mina grannar bor ju inte längre i sitt hus, de har ju köpt ett annat så detta står tomt och är till salu. Och jag har nu observerat vid ett flertal tillfällen att folk släpper upp sina hundar för att kissa och bajsa på deras tomt. Jag såg en tant som släppte in hunden först här vid vår sida men den hittade ingen bra bajsplats. sen gick den in vid grannens garage och sket. Satt och tittade och gjorde mig beredd att springa ut och ropa ifall hon inte tar upp sin bajs men den gjorde hon iallafall. Men man kan tycka att vad spelar det för roll om hunden kissar? Jo det är bara det att då kommer varenda hund som går förbi där att vilja kissa på deras gård. Och det börjar tillslut att lukta och alla hundar börja markera på varandras kiss. Och vem gör så, släpper upp hunden på någon annans gård för att utföra sina behov? Hur fult är inte det, bara för att huset just nu är tomt?

När jag bodde vid Gränsskolan för 700 år sen så hade jag ca 20 meter upp på min gård framför bron en liten buske. En tant med en lapphund gick förbi oss varje dag med flexi koppel. Och varje dag släppte hon upp sin hund att bevattna vår buske!! Jävlar var irriterad jag var. Jag provade prata med henne men hon var bara sur och grinig och tyckte inte att det spelade någon roll. Ja ja tänkte jag, då tar vi till andra medel. Jag hade på den tiden en rottweiler, en otroligt lydig sådan. Tiara utförde minsta kommando jag gav henne så jag litade till 100% på henne. Såååå när jag ser tanten komma så hetsar jag upp Tiara så hon var riktig jälva sur när jag öppnar dörren och vad händer, hon flyger ner för bron och fram till hunden. Jag kommer ut och ropar, NEJ Tiara, stanna. Hon backade undan från hunden omgående och kom till mig. Jag platsade henne, kollade försäkerhets skull hennes hund, nej Tiara hade inte rört den. Men tanten var skit sur på mig. Ja sa jag gör om det där och nästa gång stoppar jag inte min hund! Men tänk att hon var sur för att hennes hund inte fick pinka sönder min buske 20 meter in på gården! Men de slutade att gå förbi mig 🙂

Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng och sen göra mig klar för jobbet 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: