Brassar runt

Kl 05.00
☀️ -2°C

Sol och inte ett moln, hoppas dagen fortsätter så. Börjar jobba 07, ska kolla om jag kan ta rast och motionstimme i slutet så kan jag sluta kl 14. Bejan har kommit och vi tänkte fara till mamma en sväng.

Danne har skurit sig i fingret i förrgår eller i fingerbasen, ett rätt stort jack, det hade nog behövat sys, det är nog närmare 3 cm och rätt djupt. Han har plåstrat och tejpat hit och dit istället. Igår köpte jag riktiga strippar och sen ett plåster som tål väta, så på kvällen bytte vi, tvättade och tejpade på nytt. Det ser bra ut, sårkanterna är mot varann, det kommer inte att bli så fult. Inte för att han bryr sig om det men bara det inte bli infektioner och sånt i det. Han hade blött rätt ordentligt när det hände.

Min el scooter går fint, det är jätte roligt att köra den. Lite kallt ännu på kvällarna men den är jätte kul att vara i farten med. I stan helt perfekt, måste bara köpa nått lås till den. Jag har ju inget, så jag får dra in de i hallen på samlingen och så. Men försöker ställa den så den inte är i vägen för någon.

Långfredag, idag var dagen när jag var liten som man skulle ha tråkigt på. Jesus dör på korset idag. När jag var barn så fick vi inte leka på denna dag. Eller fick inte mamma påpekade det så fort vi var för livade, hon tyckte vi kunde vara lite lugnare, pappa tyckte det var svamligt förstås. Men jag minns att affärer var stängde, folket rörde sig inte på gatorna, det var nästan som en spökstad att gå ut minns jag. Man kunde gå mitt på gatorna för det kom ändå inga bilar och vi bodde mitt i stan när jag var liten. Man var mest inne och tittade på tv. Det fanns en gammal svartvit film som vi varenda år tittade på. Den var om just Jesus vandring på pilgrimleden Via Dolorosa, lidandets väg, efter den vandrade han upp till Golgata, där han sen korsfästes. Nedanför korset ska en skalle ha synats, Adams (Eva och Adam) skalle ska det symbolisera eftersom man tror att han är begravd där. Golgata betyder förövrigt skalle. Det var som olika filmer för varje dag under påsken om jag minns rätt. Det gick lite tidigare på dagen. Så japp så det ska vi göra idag, vi ska vara lugna och tysta.

Ja ja nu ska jag börja fixa frillan och sen dra iväg till jobbet. Jag jobbar nog ensam första timmarna nu, daglig är ju stängd så det kommer ingen annan personal på morgonen. Näste kommer 09 men det går det med. Det är ju ingen panik med nått, vi har en som ska till jobbet men annars är det lugnt. De brukar sova de andra…. så vi håller tummarna för det.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: