Min nya leksak

kl 06.00
🌨 0°C

Fan jag vaknar upp och ser att det snöar 😦 surar hårt!!!! Jag har ju fått min el sparkcykel igår och det var så jäkla roligt att köra med den så jag hade sett fram emot att få brassa på med den till jobbet idag….. men icke då! Fan oxå… nå en tröst att ju att detta med snö snart är ett minne blott!

Här är den, min nya leksak. Så rolig att köra, betydligt större än jag trodde den skulle va. Farten bra, tänkte det skulle kännas löjligt med typ 35 men det räcker just nu hur bra som helst. Man kan ju ändå inte köra så mycket fortare i stan än så. Dels är det ju i stan men sen är ju stadens gator inte de bästa 🙂 Den har lyse fram och bak så det funkade bra, körde ju hem i mörkret igår. Så hur bra som helst. Det sitter ju längst ner på scootern, det är väl för att du ska se hur vägen är. Men jag skulle nog vilja ha ett lite högre upp med så jag funderar på köpa en sån som man bara spänner fast med ett gummifäste. Får se om det behövs, det har slutat snöa iallafall, men snön från vägarna hinner nog inte fara fram till 09, det är för kallt.

På tal om nått helt annat. Kolla vad jag fyndade, en sk Familjebibel och det häftigaste var att den har tillhört Sture Siwe, han var barnläkare, skrev lite böcker och var väldigt framtida då! Hur har den hamnat i Haparanda??? Den är enorm och väger flera kilo! Och det roligaste är att de skrivit i den…..

Klicka på bilderna så ser ni hela bilden. Visst var det häftigt. Vi googlade lite på denna Sture Siwe. Här kan ni läsa vad vi hittade 🙂
Här har Jancarlo bloggat om familjen, de bodde grannar Farbror Sture här ser man redan att det måste ha varit en härlig man, lössläppt och fri. Inte som de var då i början av 1900 talet, strama, man skulle använda titlar och de var väldigt aktade i samhället. Sen hittade vi lite på Wikipedia oxå. Ja ja nu in på facebook, uppdatera, sen fixa frillan och jobbet kallar som sagt in mig kl 09.

Simma lugnt

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pian
  Apr 14, 2022 @ 09:21:18

  kan det vara nåt till Karl-Axel Siwe som var med Jussas faster Gunvor? dom var ju läkare och prodessorer alla i den släkten.

  Svara

 2. Pian
  Apr 14, 2022 @ 20:20:44

  Karl-Axel bodde ju i Seskarö med Gunvor och jobbade i Haparanda som lärare. När Gunvor dig så såldes ju mycket av bohaget på auktion, bl a böcker.

  Svara

  • Anna
   Apr 15, 2022 @ 05:54:55

   Aha, ja tänk att jag fick tag på den! Det är nog nått annat bohag som sålts när den sen hamnade på PMU. Han sa killen när jag köpte den att om du får tjuvar så kan du slå dom med Bibeln 😀

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: