Tömt i Neisten

Vi har tömt och rensat i Neistenkangas. Vi åkte upp vid 09, sååå dåligt före hela vägen upp, moddigt och halt nästan hela tiden. Ibland kom partier med bar mark men oftast halt och jävligt. Vi var där vid 12 då hade vi stannat och ätit i Övertorneå. Det var bara att hugga i. Britta och Greta kom ner en stund och pratade. Greta hade gjort iordning rieska och lax åt oss. Vi fick lämna en del möbler, sängar, soffor, tvn, porslin, bestick, lite pryttlar, handdukar, sängkläder och sånt, de ska ju vara där nu och sedan i sommar. Vindan tog vi reda på, kollade vad som finns i lådor, mest en massa skräp….. men vi tänkte om det får stå där, det är inte så mycket så får vi komma upp till sommaren och tömma det. Då kan vi ta med ett släp så man får slänga det här från vindan. Det fanns en porslinstomte i ett förråd som jag tänker att jag kanske ändå vill ha…. tar nog den till sommaren.

Annars gick allt bra, det var jag, Annika och Pia som packade, Tomas och Danne bar och packade i släp och bilar. Höll reda på vems låda är vems och så där. Vicki och Elisabeth kom vid 14 tiden, känslosamt för dom att komma in i huset och så är vi där. Hon hade nog velat gå runt där i lugn och ro själv först. Jag hoppas dom ändå kan nu få den frid i huset det nu går. Det var roligt att träffa dem alla ändå, flickorna och Britta och Greta. Vi måste försöka få med mamma oxå när vi åker upp men det är ju svårt med rullstolen. Men kanske upp och sen ner ett par timmar senare med taxi.

Väl tillbaka i Haparanda så var vi alla och åt på Milano. Bra vägar hela vägen ner, nästan bara vägar så man märkte att det regnat och varit varmt, all modd var borta!!! När jag kom hem så packade jag och Pia ur Pias bil på mina lådor, det var nu inte så mycket. Sen kom Annika och Tomas med kristallkronan, den köpte mamma och pappa på 70 talet då vi bodde på Stationsgatan. Minns så väl när den kom, de var så stolta över den. Jag ska hänga upp den hemma om ingen annan vill ha den. Eller jag hänger upp den, sen får vi se vill nån annan ha den så får de väl ta den. Men jag vet var jag vill ha den just nu. Den ska ju hänga i en sal, den är så stor. Vi hade ett stort vardagsrum så där passade den. Jag har inte det men jag vet var den kan passa faktiskt. Ska nog göra om där idag.

Jsg for med Savannah till Coop, köpte salta bilar och en choklad, käkade chokladen och lite bilar, kollade slutet av Let Dance och somnade som en stock. Vaknar idag med bakis känsla, det blev för mycket socker igår, svullen i ansikte och fingrar….. usch vad socker gör i kroppen!!!

Jag vaknade första gången vid 04.30, somnade om på en gång och sen vaknade jag 06.15, då klev jag upp. Klockan säger att jag sovit mycket över den normala längden men inte återhämtat mig riktigt som jag borde. Men skönt att vakna utan måsten, jag vaknade så tidigt för att kroppen ville det, inte för att jag har mycket att göra och måste kliva upp i ottan för att hinna med allt.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: