Avslutning

Kl 07.00
☁️ -4°C

Idag har vi avslutning med Zumba Kidsen, vi hade ju sista gången redan den 15/3 men avslutningen kommer idag. Jag har varit och handlat allt jag behöver igår med Pian, Diplomen är gjorda men måste bara signera och plasta in dom.

Vi var ut och åt med mamma igår jag och Pia, vi var till Tinas och käkade där. Sen var vi in på PMU, det är ju mammas gamla arbetsplats (då det var Ica) och tittade, tog en fika i cafét. Det var riktigt trevligt, ännu lite svårt bitvis med rullstolen, det är ju isigt och gropigt överallt. Nå snart är det barmark. Vi har begört en stol med fasta hjul, de som roterar fram är ju lättare inne men betydigt svårare utomhus.

Tyckte så synd om henne, hon var alldeles blå på armarna och hade ett rätt fult sår på ett finger, ett sår på den andra handen. Jag frågade henne men vad har hänt, ja säger hon jag har ju slagits! Men va säger jag, har du slagits?? Med vem?? Då började hon berätta att de skulle byta blöja på henne på natten och hade dragit av henne hela täcket och bara börjat gräva henne i arshålet som hon säger. Jag blev så jävla arg så jag började slåss. Hon blir lätt blå på armarna, men så där har hon ALDRIG sett ut!!! Alla borde ju veta som jobbar med henne att ta i henne försiktigt. Sen är detta en fråga om bemötande. De har säkert känt att det behövs bytas blöja, men väckte de henne innan de började byta? talade de om för henne vad de ska göra och varför? såg de till att hon förstod? att hon var med innan det började? Var man tvungen att dra av henne hela täcket? Kunde man bara inte täckt överdelen på henne då? Det är ju skämmigt att bli blottade på det viset för det första, det blir kallt för det andra och är man inte med helt på vad som händer är det ju gräsligt. Hon sa till mig att vad skulle du ha tyckt om någon började gräva dig i arshålet!!??? De är ju helt i beroende ställning de gamla. Jag pratade med en personal som sett avvikelsen och de har alltså tryckt ner hennes armar för att byta på henne. Hade man inte kunnat lugna ner henne först? Försökte de med det? Någon har ju faktiskt gjort ett övergrepp på henne i hennes hem, hon betalar för att få omvårdnad och så blir man behandlad så. Såret hon hade på fingret var rätt stort och blödde ännu vid 12 på dagen. Jag sa att det där hade nog behövat sys. Jag frågade om allt var anmält? Och det var gjort avvikelser, jo det var det. Men jag sa att vi vill veta vad som hänt. Annika var så jävla förbannad så det inte var klokt! Och nu när jag fått smälta detta och processa det i skallen så börjar jag oxå att ilskna till.

Torr är hon som fnöske trotts att vi köpt olika salvor, långa naglar har hon oxå. Jag har lagt till mer kontrast på bilderna för att få till färgen på blåmärkena för dom är betydligt värre i verkligheten än vad som syns på bilderna. Hennes rullstol är sönder och har varit i två veckor, hon har aldrig sin telefon med sig trotts att vi sagt till om det. Mamma trivs annars jätte bra och säger att dom flesta är jätte bra så det här var verkligen skit tråkigt att se, att vår mamma blivit behandlad på detta vis! Jo vi vet att hon kan vara sur och sätta sig på tvären, vägra ta medicin osv. Men hon har bott 4 år på boende och så här har hon aldrig sett ut på armarna. Sen att ingen ringt oss och berättat detta! De kunde ringt på morgonen och sagt vad som hänt. Men ingen ringde och vi är där flera gånger i veckan, vi ser ju det!

Jaja nu har jag brådis, har en hel del att göra med ungarnas avslutning, diplomen är ju inte klara, sen packa alla påsar, men först in på facebook en sväng för uppdateringar.

Simma lugnt

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ethel
  Apr 02, 2022 @ 15:15:27

  Men herre jisses så illa det ser ut på Ingers armar.
  Det är ju verkligen ett hemskt sätt att bli bemött på vid ett byte av blöja.
  Respekten för individen är ju väldigt viktig på ett boende.
  Hoppas att ni blir hörda på av den som är avdelningsansvarig.
  Tur att ni har möjlighet att titta till mamma flera ggr i veckan då hon nu finns nära er.
  Kram till er alla från mig

  Svara

  • Anna
   Apr 02, 2022 @ 15:43:43

   Jo och dom är ännu hemskare i verkligheten! Och ingen sa något om det heller! Det är ju hennes hem, man förtjänare ett bättre bemötande än så! Jo vi kikar ju in där flera gånger i veckan!

   Svara

 2. Linda
  Apr 02, 2022 @ 19:12:36

  De ska fan ha sparken de jävlarna.. så där får man faan inte göra.. ett övergrepp är vad det är INGET ANNAT!!!!!! Hur jävla inkompetenta är personalen?? De skulle behöva en lång Etikutbildning. Helvete vad förbannad jag… om det inte är anmält redan så gör jag det på måndag.. Det är ju för helvette misshandel och sparken SKA dom ha!! Helvete jag kokar över!!!!!!!😡😡😡😡😡😡😡😖

  Svara

  • Anna
   Apr 02, 2022 @ 19:41:55

   Det är gjort avvikelse från personalen men vi har inte anmält än. Vi väntar att bli kontaktade av ansvarig sköterska och enhetschef. Men en anmälan blir det.
   Jo jag har oxå varit så ledsen över det hela. Först blev jag som tagen på sängkanten när jag såg hur hon såg ut!!!! Men sen när jag började fundera över det under går kvällen och natten så blev jag mer och mer arg! Eller hur Linda man undrar var är etiken, var är bemötandet? Även om hon bar arg, även om hon slogs så hade man behövt göra så? Hon kanske inte var riktigt med i matchen? Hon kanske var lite förvirrad? Men kunde de inte backat en liten stund, förklarat, kommit tillbaka på tio minuter? Ja jag vet inte men…… Usch så jävla förbannad man blir!

   Svara

   • Kokar
    Apr 02, 2022 @ 20:02:10

    Har de ens en utbildning så VET dom att så FÅR man inte göra…. Bitter personal skriker det bara över det här… såna här människor SKA INTE jobba I vården. Men å sidan så har säkert sån här personal inga andra alternativ. Har hört om Bemötandet ni fick idag när ni var där förklarar en hel del om personalen där…

   • Anna
    Apr 03, 2022 @ 07:13:10

    Ja jag vet inte om de fått utbildning eller ej. Men så här får det inte gå till helt enkelt. Hur ska man kunna lite på dom nu? Jag vill inte smutskasta någon, jag försöker hitta orsaker, förstå men det finns inget…… det gäller min mamma och hon var så blå och svart. Det som syns på bilderna är inget mot vad hon ser ut i verkligenheten!

  • Smj
   Apr 04, 2022 @ 20:37:01

   Detta är fördjävligt! Känner förtvivlan🥺 och skäms fast jag inte jobbar på den avd. Detta ska inte få hända!! Jobbat som undersköterska i över 30 år bla på ren demensavd, så förstår att ibland kan blöjbyte vara en utmaning och det kan ta lång tid, men det går❤️ Utan övergrepp!
   Kvalitetssänkningen i denna kommun är ett faktum pga vikarier utan adekvat utbildning. Ledsen att säga det, men idag räcker 3 timmars hygienutbildning för att få vikariera på säbo.
   Hoppas mamma repar sig och inte är alltför traumatiserad av händelsen. 🙏❤️
   Hoppas även ni som anhöriga har styrkan att stå på er för mamma❤️ då personal har brustit med sin främsta uppgift i sin anställning , – att skydda och vårda!

   All styrka till er❤️

   Svara

   • Anna
    Apr 04, 2022 @ 22:56:28

    Tack ❤️ ja jag håller med dig, visst är det förjävligt att nått sånt här händer! Ja dessa 3 timmars utbildning är verkligen omdiskuterat överallt! Håller med dig fullständigt i det du skriver. Jo jag hoppas oxå dryta inte traumatiserat mamma, hennes tillit och vår tillit har fått sig en redig stöt i kanten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: