Stockholm here we come

Kl 06.00
🌅 -4°C

Nu efter att ha matat alla djur, bytt vatten till alla, gjort upp eld i kaminen, lästa Aftonbladet och uppdaterat mig om vad som händer så har klockan hunnit bli 07.15 och graderna har stigit till -2. Solen skiner och inga moln på himlen. Det är vår!

Igår var jag och Pia och promenixade med morsan, vi var in på Coop en sväng och de gamla takterna från hennes affärsliv sitter i, vilken fin fruktdisk var det första hon säger. Hon kollade på chark avdelningen och tyckte den var fin. Sen ser hon i mejeriet en karl som liknade Kalle, samma kroppsform men han var lite smalare men klädstil, likadant sätt att ha kepsen. Det var jätte likt. Sen står han och tjuvläser tidningar och morsan stannade rullstolen och vände den mot honom så hon skulle få se. Stackars mamma, hon saknar Kalle. Tänk att i den åldern får man som inte sörja, hon vet att han är borta, men de bodde ju inte ihop i slutet, han kom till henne varje dag de dagar har kunde och hade ork, Kalle hade ju cancer. Nu har hon flyttat från de de hade tillsammans, ena dagen vet hon att han är död och kommer inte men ändå hoppas hon att han kommer till henne. En vacker dag så kanske mirakel sker sa hon. Vi var ute nästan en timme med henne, sen gick jag tillbaka med henne och Pia till Hälsocentralen, Pia har ju svårt att knuffa med sin reuma. Jag skulle börja jobba 14 så då tog hon över sen där. Pia ringde sen och sa att hon hade varit så arg när Pia lämnade henne, jag ska ju med hade hon sagt. Pia hade försökt säga att nej du bor ju här men hon hade tyckt att hon ska med!

Jobbade som sagt hela tre timmar, sen hade jag tjänstledigt resten av passet. Hem, käkade en hammis och vilade lite, gick igenom nya låten flera varv, kände att det behövdes. Kl 18.30 åkte jag mot lokalen. Passet gick väl bra, men nya låten jaaaaa vad kan man säga där, nja, det behövs fler varv med den 🙂 Men de gillade den iallafall. Sen filmade vi Wild Dances, vi har ju flera ryskor som är antingen halv Ukrainskor, har släkt i Ukraina eller vänner där och även om de är hel ryskor så drabbas de ju oxå av detta fruktansvärda krig! Alla drabbas av det oavsett nation. Men Elena ville filma vår Wild Dances så vi gjorde det, hon skulle skicka den till sina vänner i Ukraina. Vi passade på att live sända samtidigt. Läste nu i morse i Aftonbladet att Ukraina har tagit tillbaka en av sina städer, hoppas att det stämmer. Man vet ju inte vad mans ka tro på när man läser media nu. men ett är klart, det gick inte som de trodde för Putin och gänget, det blev inte så lätt att inta Ukraina, de bjuder på hårt motstånd. De visar hur enade de är! Han har verkligen Zelensky vistat sig som den hjälte han är.

Idag åker jag och Savannah till Stockholm, det ska bli skönt även om det inte är någon nöjestripp. Men skönt med omväxling, hotell, taxi och ett avbrott i vardagen. Savannah ska till Cereb, hette det så? Hon ska på utredning, får se då om de kan förklara vardagen bättre för henne, om hon kan få någon hjälp.

Nå niin nu in på facebook en sväng, sen fixa frillan och så ska jag börja packa, har bara en lista på vad jag ska ha med. Det är ju nu inte så mycket, vi ska ju bara vara där till fredag. Men lite sånt som jag inte får glömma har jag skrivit upp. Nu kom Pia och Larry.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: