Beställt

Kl 06.30
🌅 -2°C

Hann inte blogga igår, fastnade framför tvn direkt på morgonen. Sen drog dagen igång. Jag och Danne var ut och åt, det var ett tag sen.

Men om vi tar tisdag till att börja med så hade jag mina två pass, ett sjukt roligt kids pass och ett helt otroligt toning pass, det kändes kanon! Vi hade en tjej från Rovaniemi med oss måndag och tisdag, Helenas kompis. Hon berömde oss så mycket, hon hade sagt åt Helena att vilket gäng och vilka ledare. Hon var så impad att alla var så välkomna som om alla kände varann. Nä hade Helena sagt att inte känner alla varann men på passen är vi ju vårt gäng. Hon sa till mig Eeva som hon hette att vi var så inspirerade både jag och Nina, ni peppar, ni låter, sjunger och gapar. Hon var så så imponerad över oss. Hon sken som en sol hela passet. Hon hade sagt till Nina att i Finland är alla tysta och så är det. När jag brukade gå på zumba i Torneå så sa de finska instruktörerna att det är så roligt när vi kommer från Happis, ni tjoar och sjunger. Finnarna är lite mer stel, inte många leende där inte. Kanske de är mer lössläppta nu, det är ju något år sedan jag var på pass där. Men det är så underbart att få sån positiv kritik. Då har vi uppnått det vi ville ha ❤

Var på PMU och fyndade i tisdags, glas som kostar 349 kr/st för 15 kr/st. Hade för mig när jag köpte dom att såna rätt dyra, så jag googlade när jag kom hem, jaja mänsan så var det.

Så kommer vi till onsdag då. Ja efter att vi varit ut och käkat så var det ju dags för mig att fara till jobbet. Lönesamtal startade dagen med Lena, sen var det bara att köra på. Slutade 21 kom hem, umgicks med mannen i mitt liv en stund, kollade tv, naturligtvis om världsläget…. huj min hjärna är helt inne i det det nu. Läget är jävligt spänt. Ryskt flyg kränkte svenskt luftrum igår, Sverige och Finland har visst någon militär övning ihop, Sverige hade svarat med att skicka upp ett jaktflygplan. Han har ju varnat oss att inte lägga sig i och vi har ju skickat bistånd i form av pengar materiel och vapen till Ukraina, jag vet inte om finnarna gjort det men vi har ju det iallafall. Han sa ju att det kommer att bli konsekvenser.

Min reprilhjärna har gått i katastrof mode helt. I tisdags har jag beställt diverse grejer för 2300 spänn!! Sånt dom är bra att ha, nödradio, fick inget stormkök, det var slut, men emergency tält, stormtändare, vattenrenare, vev generator och lite annat sånt. Tänkte i helg att jag ska handla lite extra torrvaror, lättlagade grejer, burkmat som håller. Usch jag tycker det här är jävligt jobbigt helt enkelt. Man får verkligen hoppas att han sansar sig, experterna tror ju inte han går till kärnvapen iallafall.

Jag har egentligen sen jag var liten varit rädd för kriget. Jag vet inte varför men jag minns att jag tittade aldrig nyheter som liten, det kunde ju komma nått om krig där. Det spelade ingen roll om det hände på andra sidan jordklotet, jag gillade det inte. Jag kollade inte miniserien Förintelsen när den kom, jag kunde inte. Jag var ju ändå 13 år då och alla mina kompisar hade tittat och pratade om den men jag kunde inte se, jag mådde så dåligt av det. Schindlers list är en film jag heller inte kunnat se. Jag hyrde den nr den kom och skulle titta, jag började men kunde inte se färdigt. Förintelsen har jag sett sedan efteråt men däremot har jag inte kunnat se Schindlers list, där är det mycket som handlar om barn. Så av någon andledning har rädslan för krig hängt med mig. Nu är jag väl inte rädd så men däremot väldigt oroad över läget. Men nu vill jag ha kontroll inte gömma mig och stänga öronen. Nu lyssnar jag på det mesta jag hör, ser på tv då jag kan, försöker hänga med. Info ger en kunskap.

Usch nu tar vi nått annat… jobb idag, börjar 09 så jag måste snart börja med frillan, sen göra mig klar för jobbdagen. Strong Nation på kvällen, det ska blir roligt, jag får ösa ur mig allt skit!!!!

Ska till läkare här i stan på torsdag nästa vecka med mina lungor, jag kan ju fortfarande inte andas och det har blivit värre efter covid. Jag måste dra en 5-6 puffar bricanyl för att jag ska kunna genomföra ett pass! Det är fan inte normalt det och det hjälper ju det är ju bara det. Sen ringde de från Kalix igår, jag har arbetsekg på måndag och läkarbesök där. Så nu händer något.

Det går trögt i vårt kära hus, House of Joy. Många är sjuka, sen vet jag inte var de andra är. Folk har varit jätte rädd för pandemin, zoom var jätte bra på många sätt men den gjorde oxå att en del blev bekväm och ännu har svårt att komma tillbaka. Vi har sett att andra heller inte har så mycket folk, tror inte Nina körde sin combat i tisdags, förra tisdag hade hon pass men tror inte det var nån nu i tisdags. Fysioteket verkar heller inte ha så många pass. Håller gruppträningen på att dö ut? Vad är det som händer och varför? Funderade igår på vem är jag om jag inte vore instruktör, vad skulle jag göra? Skulle jag kunna släppa taget om zumban? Jag älskar ju det, musiken, rörelserna men själva zumbandet har blivit en mindre del av allt nu är det det att leda passet, stå på scen, få gapa på folk, köra på dom, få människor att tycka om att röra på sig, att få folk att älska träning och ta hand om sig själv, det är så jävla roligt. Vad skulle jag göra om jag inte hade det? Äsch nu var katastrof hjärnan där igen. Ja ja nu facebook och sen frillan, dags för jobbet om dryga timmen!

Någon som är sur för att han inte får gå på mitt tangentbord, han har redan morgonbloggat med mig men nu sätter jag inte foton och så då ser det ut så här…..

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: