Underbar uppstart

Kl 05.30
🌑 -10°C

Hade kids uppstarten igår, lite ringrostig kände jag mig. Jag var inte lika snabb som jag brukar märkte jag. Måste kolla igenom en del sånger förenkla lite. Men det här blir en duktig grupp, dom är så otroliga barnen, de lär sig så snabbt. Jag tog bara in 10 barn och alla 10 kom. Sen får man ju sen nästan gång om de kommer tillbaka ❤

Efter kids passet hade jag min toning, glömde fylla på mina depåer så jag kände att energin liiite segnade. Toningen är bara fr rolig, dom är så super mina deltagare.

Blogg katten Finn håller koll på att allt görs i rätt ordning, lite sur har han varit för jag har sprungit iväg har mellan varven, kört husse till jobbet, kollat brasan, hämtat kaffe, släppt in Bamse till Savannah, så han tycker jag ränt för mycket för han måste ju följa med mig hela tiden, han får ju motion.

Idag är det jobb, ingen träning, jobbar till 21. Ska förbi innan jag börjar till mamma tänkte jag, går och köper nå fika så kan vi fika ihop hon och jag. Men det måste blir vid 10.30 senast för sen äter dom och när de ätit så har jag börjat jobba.

Alltså detta med min mage, något stämmer inte, jag sväller upp i övre delen av magen så den är liksom större än undre delen på kvällarna, det ser jätte konstigt ut. Men det är min sammanväxning som gör det, har bara en millis passage i tarmen i början. Men sen är något annat galet oxå. Jag har varenda symtom på en autoimmun sjukdom som heter Hashimotos sjukdom

Symtom

Man kan uppvisa många olika symtom vid Hashimotos och de kan variera från person till person. Det kan vara svårt att urskilja symtomen i början, som ofta kan komma smygande och kan tros bero på en stressig tillvaro med för lite sömn. Symtomen är också svåra att skilja från andra besvär och kan verka diffusa.

De vanligaste är:

 • Viktuppgång- Jepp går ju upp nästan 1 kg i månaden!
 • Trötthet- Trött hela tiden, kan inte köra bil längre än till Kalix
 • Blek och svullen i ansiktet- Svullet ansikte, blek vet jag inte, det är ju vinter
 • Känner sig frusen- Jämt
 • Svettningar- Är ju i klimakteriet så jaaaa
 • Näsblod- Blöder ofta
 • Många och upprepade infektioner- Har ju en ständig infektion i tarmen
 • Värk i muskler och leder- Japp
 • Förstoppning- Ja, ibland får jag ta i för kung och fosterland och jag som har haft diarré i 40 år!
 • Håravfall och torrt hår- Torrare hår men pga dreadsen vet jag inte om jag tappar hår.
 • Vitaminbrist-???
 • Oregelbundna och/eller kraftiga menstruationsblödningar- Har igen mens
 • Depression och/eller ångest- När inte depression men mer nedstämd, livet är över känslan, katastroftänk
 • Trötthet som inte går bort- Ja spelar ingen roll hur mkt jag sover, somar ändå överallt
 • Hjärndimma- Jo kommer inte ihåg nått, vad gjorde jag igår typ?
 • Mental tröghet- Ja ibland kan jag fan inte räkna typ 13+9-5 utan att tänka ihjäl mig, fattar bara inte
 • Svullnad i ansikte, ögon, händer, fötter eller fotleder- Japp
 • Långsam puls- Kan ligga nere på 43-45
 • Känslighet för kyla- Om jag får kallvatten på benen så viker sig mina ben, hatar kylan
 • Stela hand-, fot- och knäleder- Ja otroligt stel i hand och fotleder

Sen läste jag nånstans att man tappar yttre kanterna av sina ögonbryn vid Hashimotos och det har jag gjort. Jag har ju haft ögonbryn som spindelben och de har gått långt ner vid sidorna, det gör dom inte längre! Det finns ett samband mellan taskiga tarmar och Hashimotos, sen är crohns som jag har haft sen jag var 15 en autoimmun sjukdom, jag har ju även psoriasis. Och har du en så är det lättare att få Hashimotos oxå. Men ingen tror jag för att ina prover inte visar på detta men när jag går in och tittar på 1177 så har de höjts litegrann hela tiden. Och jag läste att det kan ta flera år efter att du börjat få symtom innan proverna börjar visa. Jaja nu föra Savannah till skolan och sen fixa lite frillan dricka min shake.

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. pian
  Feb 16, 2022 @ 19:20:18

  Det där borde du få kollat?? kan mycket väl vara det….

  Svara

  • Anna
   Feb 18, 2022 @ 09:19:21

   Jo jag har begärt det men de tar prover, de är bara något förhöjd men kollade nu sist de tagit och då var dom högre än gången innan. Men det är inte tillräckligt högt för medicinering och jag läste att Hashimotos kan hålla på i år innan det visar på proven. Men nu fan är jag less, nu får de kolla vad som är problemet!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: