Vaknade 04

Kl 07.15
🌑 -10°C

Fasiken jag vaknade strax efter 04 och var klarvaken, det gick inte att somna om. Nå satte på tvn och små kollade, somnade nån skvätt här och där. Steg sen upp strax efter 07. Fan vad kallt det är igen, eller kallt och kallt, vi bor ju i Norrland så minus 10 är inte så mycket att hänga i julgran. Men man blir ju lite bortskämd med någon minus till någon plusgrad som vi haft sista tiden.

Jobbade på dan igår, pass på kvällen….. satt och sökte ny warm up men hittar ingen bra men jag glottade nog med det kräsna ögat, nå tog ut ett par stycken iallafall. Så byta blir det, ska försöka hinna med det i helg. Det känns bara som att allt hopar sig nu…..

Savannah är fortfarande risig, inte så hög feber, 37.8 det är ju knappt feber men hon kände sig febrig igår. Hon ligger oxå under 37 i normala fall. Danne börjar känna sig dålig han med, jag sa att han får ta covid test idag, jag har köpt hem ett gäng. Måste messa Rasmus undrar hur det är med honom?

Danmark släpper alla sina restriktioner om två veckor läste jag. De har låtit museum öppna för två veckor sedan och öppnar upp eftersom och om två veckor ska dom ta bort allt. De tror att de inte är många veckor bort från flock immunitet och de har hunnit vaccinera rätt mycket tydligen oxå. Så får se då, en liten ökning förväntar de sig men de tror att det kommer att lägga sig sedan.

Omikron med undervarianter verkar sprida sig som en löpeld nu, 90 stycken på Gränsskolan, 60 stycken på Marilundsskolan, Tornedalsskolan vet jag inte, 111 nya fall i Haparanda under förra veckan. Så det kommer bli en redig topp i statistiken nästa vecka. De siffrorna hörde jag i måndags. Vaccinet skyddar inte så bra från att bli smittad men det skyddar bra mot svår sjukdom enligt vad man hör av olika smittskyddstjofräs personer.

Nä nu in på fecebook, sen börja med Gold korrar. Vi tänkte gå ut och gå med hundarna idag, jag, Pia, Bejan och Bittan. Hinner göra ett par innan det är dags för prommis.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: