Stockar, sopar och 3-3

Kl 07,45
🌥 -13°C

Det hade börjat ljusna när jag steg upp, det är ju annars mörkt, därav är den svarta månen ofta framför graderna högst upp. Men nu börjar tom solen kika fram där ute, kallt och klart idag.

Gud så bra jag sovit i natt, sov länge. För första gången på länge sov jag utan att ställa klockan! Men jag brukar ändå börja vakna vid 05 tiden. Men nu vaknade jag 07.40! Fatta att jag sov så länge, det var nog behövligt i såna fall.

Jobb igår, slutade vid 15, handlade och for hem. Tog en power nap på soffan. Steg upp och lagade mat. Rasmus kom och åt, vi ringde tele2 igen om hans abonnemang, nå vi får se om det går att lösa på nått vis….. men det blir till att ringa på måndag igen. Dennis, Lise och Alicia kom oxå. Alicia var nästan lie blyg för mig, jag har inte sett henne sen jul ❤ De åkte till Boden nu.

Sen var jag iväg till Ica, skulle precis sätta mig ner och kolla talang så kom Annika, Tomas och Bejan. Så det blev surr, titta i fotoalbum istället.

HB hade flera artiklar om arbetsmiljön, bristen på vikarier, folk flyr vården, sjukskrivningar. Precis detta sa vi då de tog 3-3, de har inte tjänat en krona på att stänga ner det, de har förlorat i pengar och på så många andra sätt. Precis det här sa vi, men de trodde oss inte. De trodde bara vi ville ha vårt super schema, det var enda grunden sen förstod ju inte vi bättre än så, vi förstod ju inte hur dyrt det var. Men sanningen är den, DE förstod inte hur det fungerade. De trodde bara att vi hade en arbetstidsförkortning, de såg inte att vi gjorde en jävla massa timmar tillbaka till kommunen, de förstod inte våra skuld timmar! De pratade aldrig om dem. Eller som det förra kommunalrådet sa, schemat är inte till för enstaka individer! Jag har ju slagits för vårt schema överallt jag bara kunnat, vi var några som hördes, vi tänkte ju helhet. på våra brukare, med fast personal som oftast roterar i den egna gruppen, på den minskade vikarie kostnaden, på sjukskrivningar, på arbetsmiljö, på trivsel….. vi jobbade faktiskt rätt hårt ändå. Men det såg de inte! Det blev en prestige fråga, de skulle visa att de kunde ta vårt schema, de hade försökt så länge men det blev såna protester och sen hade vi Marlene Haara som försvarade schemat som ordförande i socialnämnden. De lyckades avsätta henne, efter det så rök 3-3. Nu slår det hårt mot arbetsgivaren det okunniga politiker gjorde, nu får de betala i missnöje, utarbetad personal, anmälningar, vikariebrist och flykt av personal från vården. Istället för att ha en nöjd och trygg personalgrupp, då ger man det där lilla extra, nu går man dit gör sitt jobb och går hem.

Danne hade gjort en sopa åt oss, första gången på jätte länge som han airbruschat, kanske intresset vaknar. Jag hade sett den några dagar men inte tänkt på vad jag såg. Jag trodde jag såg en smutsig sopa när jag bara sprang förbi den. Men efter typ andra dagen så började ögonen undersöka, vad är det jag ser och då såg jag den fina kvasten!!!!

Savannahs epa går igen….. hon är så nöjd. Det har ju tagit tid, den sluta gå i början av december. Men det har varit kallt som fan nästan hela december och början av januari, några enstaka dagar här och där med lite varmare. Danne har ont i ryggen, nacken, axeln, ja jag vet inte var han inte har ont. Det är inte lätt att skruva ute i kylan, han har verkligen gjort det. Han har varit ute fast att det är över minus 20 men det har ju inte gått så länge och det är ju inte roligt att skruva ute i de graderna. Han har verkligen gjort sitt bästa för att få igång den igen. Den bilen är igenomgången kan man säga 🙂 Nå nu hoppas vi, håller tummar och tår att den nu går ett bra tag. Det underlättar för oss och för henne att hon har den. Danne har varit en stjärna när det kommer till att skruva i deras bilar.

Nå niin, Danne klev upp, ska gå och prata lite med honom och ta mig lite frulle. Sen blir det Goldkorrar, ska skriva ialf 3, warm up och två till. Sen har jag lite hushållsnära tjänster, soffan ska tvättas, det ska bytas framför Ellens bur, städa Ellens bur, julgranen står ju ännu, den ska ner, dammsuga och skura, plocka, pyssla med tvätt ja ni vet allt sånt som jag prioriterar bort under veckan och min jobbar helg. Och det försvinner inte, det är kvar där, jag är lika förundrad varje gång att inget försvunnit…. nä det är så någon måste göra det 🙂

Mellan varven idag tänkte jag faktiskt hinna hälsa på hos bästa Freya oxå, det är nu igen ett tag sen jag sett henne. Men idag blir det. Perfekt avbrott i min städning med lite Freya ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: