Uiip glömde!

Kl 06.30
🌑 -3°C

När jag öppnar wordprss i morse så har jag glömt att skicka iväg gårdagens inlägg 🙂 Men det hände så mycket på en gång där och helt plötsligt var det dags att dra iväg på vår intervju så jag glömde det! Jag hade suttit och sökt info på kommunens sidor om vem vi ska kontakta ang el ner till vagnen. Hittade inget så jag skickade ut ett mail och jag ville hinna kolla om jag fått något svar på det. Tuula och Pia har ju bollats lite runt i den frågan. Jag googlade om lite annat och så glömde jag vad jag gjorde från första början. Nåväl inlägget är publicerat nu idag på morgonen.

Vi var ju som sagt på intervju med NSD. En ung tjej…. kommer inte ihåg vad hon hette, Lina, Linnea, Malin??? Uiii fan då! Nå men roligt hade vi, hon var jätte trevlig, vi skrattade en hel del. Hon ställde sina frågor, fotade osv. Så det kommer i tidningen mest troligt till på måndag.

Tuula och Pia hade fått en massa frågor om hur gör man i Luleå, hur gör man i Skellefteå, vem ansvarar för säkerhet, blir området förfulat, vad säger de boende på stranden…. Jag tänker så här ang buslivet på stranden, det kommer ju bli betydligt mer vuxna som kommer ner olika tider på dygnet, det kan bidra till att lite busliv försvinner. Nå nu är det inte så mycket på vintern, det är mer på sommaren. Men vi har tittat på hur de gör tex i Luleå…. där har man bara själv huggit en vak, man har bara lite orangea pinnar runt själva vaken, inga gångar eller värmemattor ner, inget omklädningsrum vad vi sett, ingen strömbildare. Alla får ansvara för att gå ner och hålla vaken öppen. De har flera vakar i Luleå, i olika storlekar. Men de flesta verkar vara ett litet hål med en stege i som du klättrar ner på och bara står på den, du kan inte simma eller nått sånt. Vi kommer att ha en större så att du kommer att kunna simma i den. Skellefteå hade en som var pytteliten, typ som en toasits 🙂 och sedan en större som du kunde simma runt i. Den större låg tror jag invid en stor brygga av nått slag.

Nå lite senare på eftermiddagen hade jag fått mail av Robert på kommunen och de har gjort en kovändning, el kan dras men vem tar kostnaden för det? Det kan bli en dyr affär om vi har otur….. men nog fasiken tycker jag kommunen kan ta det. Pian och Tuula har jobbat så hårt, de har fixat en vagn, en privat person har köpt den till oss, den kommer att byggas om till två omklädningsrum, det kommer oxå att göras av privat personer, flytbryggor och sådant som behövs görs oxå av privatpersoner, vi har fått en gångbro av en persons vars mormor dog. Folk i vår grupp vill skänka oss pengar!! Förstå hur mycket Haparandaborna vill detta, vilken engagemang från alla. För att visa att politiker, kommunledningen och dess tjänstemän ser sina kommunmedborgare, för att visa att man hör deras önskemål, för att visa att man bryr sig om dom så kommer detta att kosta 30 000 kr (det bidrag vi fått) och en kabel, resten har vi fixat. All skötsel av vagn och vak står medlemmarna själva för, allt som sedan när vi är igång behöver köpas kommer oxå att ingå i medlemsavgiften. Så det är inte så mycket kommunen behöver göra för att göra invånarna nöjda.

Ja ja nu måste jag fixa frillan, tänkte kolla lite korrar till kidsen oxå, göra dem helt klart och sen kör igång Zumba Golds korrar, jag håller på att ta ut dom, jag vet vad jag vill ha men det gäller att nu få dem på papper oxå 🙂 Dagarna går fort, ingen idé att dra benen efter sig.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: