Vilken start!

Kl 06.15
🌑 -14°C

Vilken jäkla start det var igår, minus 24 inne i stan, Pia hade nästan minus 29 på morgonen. Nå de kom och hämtade mig strax innan 09. Vi drog iväg till Annika och skulle hämta släpet…. som var fruset… däcken rullade bakåt men inte framåt. Nå vi slet med det ett bra tag men det gick inte. Vi ilade iväg till OK, men samma sak där med släpen, vi drog iväg till Shell eller vad det nu heter idag och där httade vi ett släp som faktiskt rullade! Det var rätt litet men vi tog det, det som fanns på mammas boende visste vi får plats. Men vi skulle ha hennes skåp ifrån Neisten, det förstod jag inte får plats.

Snabba var vi, vi anlände kl 12 hos mamma, en timme sent men bättre sent än aldrig, då hann hon äta i lugn och ro innan stormen drog igång. Jag hoppade ur jackan och började packa hennes kläder. Pian och Bejan började packa grejer, Jussa och jag sprang ut med lådor, hyllor, bryråar och allt vad det nu var mellan varven, sen tillbaka till kläderna. Mamma stackarn satt mitt i och tittade, hon såg lite frågande ut. Men på en timme hade vi tömt rummet, vi tog en fika och sen bar vi ut det sista som stod på golvet. Vi fick med oss lite extra oxå 🙂 Tur att Annika och Thomas åker upp nästa helg för att hämta högskåpet så de får ta med sig det som inte var hennes.

Bejan stannade med mamma, de väntade på färdtjänsten, vi fick som tur var flytta fram den en timme. Vi andra åkte till huset i Neisten, Uffe, Greta, Britta och Erkki kom ner. Vi uteslöt genast skåpet, men packade ner lite foton, hennes fotoalbum, nån duk. Jag visste inte vad jag skulle ta, jag tog nått. Nå nu när vi ser rummet så ser vi bättre vad som ryms där, vad som ännu behövs. Det får Annika ta näste helg.

VI åkte mot Happis, när vi kört ett tag ringde Bejan, då hade de börjat åka mot Neisten. Mamma fick faktiskt vara ner och in i huset. Jag frågade när jag bokade om det fanns möjlighet för taxi att stanna till där. Hon sa tjejen att det brukar gå bra och det gjorde det. De var där alla, Kickan, mamma och Kalles hund, den bor numer med Uffe. De berättade att den inte vill gå in i huset, den sitter och tittar på huset men den vill inte gå in. Men mamma fick hålla den, den satt i hennes famn, hon fick titta in i alla rum i tvättstuga och bastu. Hon fick säga hej då till huset och till Kalles syskon. De hade gråtit en skvätt allihop där ❤ Tänk att veta att nu kommer jag inte hit mer, det är min sista gång in i huset, min sista resa upp. Ja om vi nu inte tar färdtjänst på sommaren och åker med henne dit bara för att hälsa på, det är ju helt möjligt om hon bara hålls så pigg som hon är nu.

När vi var nästan i Happis ringde Bejan, då hade de precis åkt förbi Svanstein. Så vi hann packa in hela hennes boende i rummet innan mamma tillslut kom. Lite trött, det förstår man, hungrig, jag sa till om att spara mat till henne så maten serverades direkt.

Jätte fin personal, de började hjälpa oss med grejerna, de tog hand om madrassen som skulle fyllas, sjuksköterskan tog sig tid och komma och säga hej fast att hon var ensam sköterska för just då för hela Klippan och Lunden. Hon tog genast hand om mammas mediciner, skrev in allt, ställde sina frågor osv. Vid 18,30 var vi klar och åkte och käka. Det kändes lite vemodigt att lämna mamma där, alt är ju helt nytt. Men det går säkert bara bra.

Det räckte ju inte bara med det strulet förstås…. min klocka har slutat funka, touchen funkar inte mer. Och jag har försökt allt, jag har gjort en fabriksomställning, jag har startat om den otaliga gånger, jag har googlat men det är inte så mycket strul med dessa klockor så vi hittade inget vare sig jag eller Danne. Så den har nog bara lagt av….. 😢 Men utan klocka kan jag ju inte vara så en ny är redan beställd. Jag hade tur de var kampanj på 2an så jag tog den.

Polar Ignite 2

Att morgonblogga med Finn är som vanligt ett jonglerande mellan dator och katta. Men vad kan man göra när han år så otrolig min Finn ❤ Ja ja nu frilla, facebook och sen korrar!

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Britt-Mari Svelin
  Jan 09, 2022 @ 14:25:06

  Jäkla vad vi jobbade och bra gick de med bara liiite humörsvikt😊

  Svara

  • Anna
   Jan 11, 2022 @ 06:56:15

   Att vi jobbade otroligt bra. Humör svängningar tillhör ju när man ska jobba under press, allt strulade från början och graderna, minus 26 i Happis gjorde väl inte saken bättre 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: