Trött, seg och olustig

Kl 06.15
🌑 -11°C

Ooops den låg kar in sparat 😦 Detta är alltså gårdagens inlägg men publicerar det nu ändå!

Vintern är inte min tid. Jag är trött hela tiden, jag är seg i kroppen. känner mig deppad, sur och fan och hans moster. Jag behöver sol och värme för att må bra! Jag är anfådd igen, tryck över bröstet, svid i magen, halsbränna, orkeslös, trött som fan och lite sånt. Men jag är ju undersökt inifrån och ut, alla tester är tagna, prover osv för ett år sen och då var allt hur bra som helst. Men de vet inte varför jag inte kan andas. Det blev bättre senare mot våren men inte bra. Nu under hösten började det att förvärras igen och nu är det precis som det var för ett år sen. Nya undersökningar och nya prover…. Men jag har haft en tanke som smygit sig på mig under det sista året. Min mage har ju börjat krångla mer och mer de sista åren, jag har ju sammanväxningar i tarmen och den första jag fick krånglar nu ordentligt. Det ser ungefär ut som om jag svalt en hel hiillos makkara där det sväller.

Kuva: Lappi lukee makkarassa 2 - makkara hiillos herkullinen kesä makkarat  grillimakkara retki eväs - Kuvapankki - Kuvatoimisto Vastavalo.net

Det gör så jävla ont alltså och sen sväller ju magen när maten inte kan passera ordentligt så då ser man höggravid ut, det har hållit på nu i en 3 år kanske. Jag tror min kropp har börjat säga ifrån till skiftgång. Jag har ju både crohns och sen mitt hjärta. Mina läkare har för 30 år sedan börjat tjata om att jag inte ska jobba skift pga magen. Men mentalt så gillar jag att gå skift, jag gillar att såsa runt på dagen innan jobbet, jag gillar att ta det lugnt. Jag är ingen dagtidsjobbare. Så därför har jag aldrig sökt dagtider. Nu har jag ju även mitt hjärta på allt, kanske är det nu även det som gör att jag inte klarar skift längre. Det finns ju mycket studier på just hjärta och skiftgång, här är en Arbetsmiljöforskning Nå jag ska ta upp det med läkarna och fråga vad dom tror. Men jag vet ju de två år jag gick skola hur mycket bättre jag mådde fysiskt av att gå bara dagtid.

Vi började prata om vaccinet igår. Att ta och varför man inte tar. Det är en het fråga. Nu finns siffror på att risken för att bli allvarligt sjuk om man är ovaccinerad är betydligt högre än för vaccinerade. Sen förstår jag om man tex har en tävling som nån utav skidåkarna som ska till OS sa, han tog inte sin 3e dos för att han fick såna biverkningar efter sin 2a. Han ville inte ta risken nu och sånt kan man ju förstå, han har ju redan två doser. Sen om man riskerar allvarliga reaktioner pga av någon sjukdom eller så är ju oxå en sak. Nu finns ju tydliga siffror på från FHM på skillnaderna mellan vaccinerad och ovaccinerad Aftonbladet Om ni skrollar ner där så kommer rätt bra diagram som visar skillnaderna, det går att välja åldersgrupp oxå. Sen ja en del diskuterar så att det ska vara ett val jag gör, ingen ska tvinga mig. Nej men valet borde inte vara svårt om man tänker på alternativen. Att inte göra det för att man anser det att någon tvingar en ja jag vet inte men jag kan ju tycka att det är rätt dumt.! Jo så kan man diskutera om det är något mindre allvarligt än en pandemi som drabbar hela mänskligheten!

Sen fattar jag inte egentligen varför detta är så hett? Vi har vaccinerat våra barn sen de var små mot olika saker. Man tar ju fram nya vaccin hela tiden och med dom utrotas en hel del sjukdomar. Som när jag var liten så hade man röda hund, scharlakansfeber, påssjuka och mässling. Idag har man nästan helt fått bort dessa sjukdomar med just vaccin. Mässling har tex en de följdsjukdomar som kan ge rediga komplikationer och den kan ge hjärnhinneinflammation som i sin tur kan ge skador som inte försvinner. Röda hund kan bli jätte allvarligt för gravida, påssjuka kan oxå ge hjärnhinneinflammation och testikelinflammation som kan leda till sterilitet. Idag vaccinerar vi mot dessa sjukdomar istället. Är folk så skeptiska för att det är ett nytt vaccin? För att det framtogs så snabbt, vi är vana med att allt ska ta år! Vaccinen mot mässling, röda hund osv var rätt nya när mina barn var små, jag menar jag och Annika hade alla dessa sjukdomar utom scharlakansfeber. Jag fattar inte att det blivit så hett, vaccinerat oss har vi gjort i alla tider. Är det för att vaccinet togs fram så snabbt? Man har inte hunnit testa det tillräckligt? Men framtagningssätten har gått fram, forskningen har gått fram mm.

Ja imorgon ska vi börja flytta mamma, Annika och Thomas har blivit sjuka, så det blir jag, Pia, Jussa och Bejan. Men det går nog säkert bra. Idag blir det till att göra bokföring och städa, sen titta på korrar. Ska skriva lite fler till kidsen så jag sen kan lägga bort dom och börja med Gold så allt är klart när jag startar kids. Ja ja nu ska jag vidare i etern, sen börja städa 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: