Snart är det dags

Kl 07.15
🌑 -23°C

Man känner sig som en unge på julafton som inte riktigt kan vänta på tomten! Vi ska ju hämta mamma i helgen 🙂 Det ska bli så roligt, jag hoppas verkligen att hon håller sig så fräsch som hon är nu en stund till så hinner förstå och uppleva Haparanda igen. Vi vill göra så mycket med henne, vi vill kunna kvista in och ta ett prat med henne bara så där för att jag kom på det nu. Hon har väntat, hon har varit arg på oss, på handläggare, på hennes rumskompisar mellan varven för att allt tar sån tid! Men nu är dagen helt plötsligt snart här ❤ Tänkte ringa henne lite senare idag och prata lite och höra hur det är med henne.

En av mina älskade söner har inte tagit vaccinet. Och jag är oroad, omikron sprider sig som en löpeld, du har var det 9 gånger högre risk att dö om du är ovaccinerad och blir smittad och risken för intensiv vård är ännu högre. Sen har han en historia där vi inte vet hur stor skada hans inre organ tagit, han röker och när han blir sjuk i en vanlig förkylning blir han rätt risig. Så jag är så oroad, försöker påverka honom att ta vaccinet. Han har barn nu och kan inte sätta sig och sina värderingar i första rummet. Sen kan han ju inte träffa morsan heller så länge han är ovaccinerad och även om man skulle låta henne träffa mamma så kan han inte komma in på avdelningen, den risken kan man inte ta…. Och vem vet hur lång tid hon har kvar. Och nu ser man ju fakta, visst blir folk sjuka med vaccinet med men inte lika sjuka, 75% av dem som läggs in på intensiven är ovaccinerade. Så skärpning alla ni som inte är vaccinerade, gå och ta sprutorna!!!

Ja ja nu kommer Rasmus snart och jag ska börja fixa frillan, sätta min medicin i dosett. Jobb kl 11 idag, men bara halva passet, jag har ju tjänstledigt andra halvan. Men jag kör ingen Strong idag, dels var det endast 3 anmälda i tisdags då jag stängde passet och en av tjejerna som bokat var bokad för 2 platser och hon brukar avboka sig i sista stund ändå. Och vi behöver nu planera det sista när alla är med inför flytten på lördag, så att vi är så effektiva som möjligt, så att allt går så smidigt som möjligt. De har lovat 22-24 minus grader här i Happis och ännu kallare i Pello så det blir snabba pix mellan släpet och Älvstranden/huset. Kollade nu vad det står på klart.se, det var rena rams snäll graderna, -17 för oss just nu och det är -23. Så får se då hoppas det hinner vända.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: