Vad ska man tycka?

Kl 07.15
🌑 -10°C

Jaa denna vinter, det vete fan vad man ska tycka om den…. jag gillar ju inte snön eller snön skulle väl gå bra om den inte förde med sig så mycket komplikationer som skotta snö, gräva fram bilen under ett enormt snötäcke, plogkarmar, tung blöt snö. Kylan är ju inte bättre, fyrkantiga däck, skrapa rutor, mycket kläder, klumpiga kläder, tunga skor……. finns fördelar? Det ser renare ut, djuren drar inte in sand, jag älskar min vinterkappa, så varm och skön och jag avgudar mina skor, svindyra men jag fryser inte. Sen är det ju rätt mysigt med brasa i kaminen. Men det är väl det då….. Tänk sommar, ta med sig kaffekoppen och sätta sig i trädgårdsmöblerna och bara njuta om mornarna, sitta ute och blogga, känna solen värma i skinnet…… Och nu vill jag gräva poolm det börjar bli ett måste för min del, måste nog ta och engagera syrrans Thomas mer nu, han vil ju oxå ha pool men Annika vill inte….. men nu jäklar ska vi ha en båda två. Tänk då kan jag ta min kaffekopp och starta morgonen med att gå och ta bort taket, stå på kanten och håva skräp, kolla att pumpen går ok.

Tänk först måste jag ta fram hela poolen på sommaren, kolla underlaget, fylla på med jord där det blivit gropar. Sen kommer presenningarna, först en skit presenning som skyddar allt annat, sen markisoleringen på den, sen en betong matta på dom, sen ännu en presenning. Sen sätter jag upp poolen. Dennis brukar fylla den åt oss då går det lite fortare. Sen säter Danne poolvärmarna på taket och kopplar dom. Och det är ju alltid lite struligt, det läker alltid nånstans ifrån, de är ju gamla så de har tagit stryk at att monteras fram och tillbaka, ligga på ett hett tak (ja det finns en liten stomme under) i gassande sol. Sen är det jag som sköter resten med rening, håva, kolla klorhalt, täcka på kvällen, täcka av på morgonen osv under sommaren. Men sen kommer det tråkigaste av allt, sen kommer sensommar och den ska ner. Man kan inte vänta för länge för då finns riks för mycket regn och allt ska ju hinna torka innan man sätter in det. Allt ska kopplas ur, poolen ska tömmas, sen rengöras, stå och torka en stund, sen tar jag ner den helt och hänger den på tork på gungställningen innan jag viker ner den. Sen ska allt rengöras. Den först presenningen som låg direkt mot poolen är inget, lite sniglar och så så den sköljer jag och låter torka. Sen detsamma med markisoleringen och betongmattan. Men sen den presenning som legat mot marken, den är så geggig av jorden och den luktar ofta pyton, ja inte alltid, så den får man skura ordentligt med stövlar på för det är inte roligt att trava runt i jord, gräs och sniglar med bara fötterna!!! Sen ska ju även den torka innan den bärs in. Jag skulle slippa allt detta med att ha en som bara väntar på att få komma igång….. men det är drömmar!

Vi var ju på Mias begravning igår jag och Pia, en fin begravning med kanske en 40 personer. Hon hade fått mycket blommor. Prästen nämnde även att hon tränade, hon zumbade ❤ Jag tyckte så synd om deras barn, usch så hemskt att behöva få föra mamma till den sista vilan, hon var ju bara 48 år!!! Men nu får hon vila, inga smärtor eller annat. Lilla fina Mia ❤

Ja ja nu ska jag vidare, måste fixa frillan, jag och Pia badade bastu efter träningen igår, roligt att hon kom och badade med mig ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: