Nyårs afton

Kl 06.00
🌑 -3°C

Idag är det nyårsafton och vi ska åka till Pia efter at jag slutat jobba. Det blir inte så mycket mer än att vi äter där. Sen måste jag hem, dels för att Savannah ska drälla på stan och sen är alla djuren själva hemma. Så vi åker ut dit vid 18 och kommer hem sen runt 22 är planen.

Igår blev en dag som var lite virrig och snurrig. Jag jobbade ju på onsdag 07-15, sen gick jag ut och jobbade natt 21.15-07.15. Inte för det, vi har inte så tungt på nätterna hos oss, de sover oftast men en och annan incident blir det. Jsg var så impad av en av våra tjejer, jag var tvungen att duscha henne vid 04 och hon kryper bara snällt in under täcket när jag håller upp det till henne, drar det runt kroppen och somnar om på rödbetan. Hade det varit jag så hade jag varit döpigg och klivit upp!

Kom hem vid halv 8, sov på soffan till 09.30. Steg upp och for till Kalix med Savannah, vi hade tid på lassa. Rasmus följde med, han messade och frågade om han fick komma med. Så vi käkade i Kalix innan vi for hem. Sov ett par timmar, hämtade Danne från jobbet och sen var det bara att göra sig klar för kvällens pass. Men blir lite rörig i skallen såna dagar 🙂

Detta år har verkligen inte varit något vidare år! Vi startade ju året med fortsatt zoomande, ingen i lokalen bara jag och Nina. Sen när jag startade upp Zumba Gold igen så kunde vi ta in 10 i lokalen, så då blev det två listor, de som ville komma till lokalen och de som ville zooma. Det funkade perfekt, så hade vi på alla pass. Man fick helt enkelt anmäla var man ville träna, i lokalen eller på zoom. Så körde vi ända fram till slutet på juli tror jag, då satte vi bort zoom. Sen kunde vi höja deltagarantalet till 15, vi tränade mycket ute under sommaren och början på hösten. Sen när vi bara var inne igen så kunde vi ha fulla pass….. ett tag. Restriktioner har ännu inte kommit och folk har varit mycket sjuka under hösten så det är väl bara egentligen mitt toning pass som blivit fullbokat. Vi har stor lokal så ännu klarar vi oss bra.

Många jag känner har dött under detta år, dessa personer har jag haft och göra med på olika sätt genom åren. De jag kommer på nu på rak arm är

Tintin- min älskade lilla tokfågel
Venus- Pias hund
Britta Hjort- henne har jag känt sen jag varit barn
Kalle- mammas Kalle
Heikki Lempeä- känt honom i många år och de var en av zumba kidsens pappa
Make Holma- oxå någon jag känt i över 30 år
William Tornberg- Mina kollegors son, Savannahs fds bror, så tragiskt
Meggen Grönros- ungarnas lärare, suverän, en otrolig man
Mia- vår fina lilla Mia, min zumbis
Carita- en av tjejerna jag jobbat med inom LSS.

Dom tio kommer jag på nu, det känns som om jag glömt någon….. men det har inte varit något vidare år får man ju säga ändå.

Ja vi har lärt oss en hel del inom tekinkens värld, Zoom klev ju in i bilden. Och vi fick helt plötsligt betydligt större möjligheter att delta i tex utbildningar som kunder vara var som helst i världen, det spelar ju ingen roll, det är ju digitalt. Vi fick lära oss att träna via zoom och allt strul vi hade i början lärde ja mig en hel del av.

Jag fick ett till barnbarn, lilla underbara, söta otroliga Freya. Jag fick en till svärdotter, Dennis nya tjej, Lise och tre bonus barnbarn. Altanen blev nästan klar, taket kom på plats och vi beställde nya möbler dit ut och har verkligen myst där under sommaren.

Rasmus tog studenten och fick körkort. Han har verkligen under hösten förändrats till en ansvarfull ung man, Han har jobbat på Renhållningen fram till September sen blev han arbetslös, han sökte varenda jobb han hittade, han är inte skapt att lata sig hemma. Till slut fick han napp, Svensk hemleverans har han nu anställning i. Inte stans bästa jobb kanske, arbetstiderna är hemska, 03-06.30 6 dagar i veckan. Man blir jäkligt osocial att jobba så. Han försöker vara vaken efter jobbet för att få lite dag oxå men det är ju inte lätt alltid. Jobbet i sig är väl ok säger han men tiderna….. nå sa jag det går tills att man får något annat. Han har ju även nu i december flyttat hemifrån.

För mig själv rullar livet på som det gör år ut och år in, samma spår hela tiden. Inget spec har jag uträttat under året som gått. Matat på som en maskin….. jag har insett att inom loppet av några år sitter vi själva här jag och Danne, i 230 kvadrat, 7 rum och kök….. vad gör vi då med detta hus. Sa till Danne att gräver vi inte pool nu till sommaren så ser jag ingen nytta med att ha kvar huset. Då säljer vi det! Så vi får väl se, måste få med mig Thomas, Danne lär inte lyfta så många fingrar för att få till detta. Thomas vill oxå ha pool, inte Annika så det får bli jag och Thomas och poolerna 🙂

Ja två nya djur gjorde sitt antågande hos oss. Först kom Lucifer, Rasmus katt, hel mysig, helvild men en otroligt rolig katt. Trist bara att han flyttade med Rasmus, men jag får vara kattvakt mellan varven, då kommer han hit. Sen kom ju Mr Finn, min egen nakenfis katta intravande i livet. En sån underbart charmig och härlig katt, han smälter allas hjärtan fast han är naken och skrynklig.

Nä nu kommer Rasmus en sväng och pissa! Han var sjöblöt om fötterna så nya sockar och ett par andra skor. Har de inga arbetskläder och skor där på Svensk hemleverans? Konstigt tycker man. Jobbet väntar 09-18 idag, tar rasten på slutet och går kl 17, då hinner vi till Pia i tid oxå. Imorgon blir det 07-19 och likaså söndag så man vet vad man gör denna nyårs helg 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: