Rasmus sista dag hemma

Kl 06.30
🌑 -22°C

Redigt kallt igen där ute!!! Men det kommer att stiga under dagen och tempen kommer att ligga på en 10-15 grader kring jul. Sen blir det igen lite kallare mellan 15-20 grader enligt klart. Vi är inne i det nu, fy fasiken!!!

Igår var det som vanligt full rulle. Var till Rasmus lägenheten med Danne en sväng, Danne borrade upp kökslampan, jag passade på att fixa gardinerna och stängerna, de hängde lite på tre kvart! Kom hem vid 10.30 Pia kom och vi for en snabbis på stan, hon fixade en liten inflyttningspresent till Rasmus. Diskborstar, diskmedel, trasor, diskhanddukar, ett par plojtofflor som du ska ha på och hasa dig runt golven för att torka damm, skit roliga, soppåsar och lite av varje sånt som man behöver. Efter det var jag med Savannah till Kalix, hon hade tid hos Päivi, kom hem, tog igen mig lite och sedan var det dags för matlagning och toning passet på House of Joy.

Oooh jag fick en jätte fin tavla av mina deltagare, Heidi som är konstnär har gjort den, så fin ❤ Den fick jag av henne och syrran Jaana ❤ Blomman jag fick förra veckan blir bara vackrare och vackrare. Jag är så tacksam för den uppskattningen. Det är ju ett litet bevis på att man gör något bra. Det absolut bästa är ju förstås att de kommer varje vecka, att se dras leenden, att se dem svettas och kämpa, det är belöning nog.

När jag kom hem var det dags för det årliga julstjärnsbaket… det tog en och en halv timme från det att jag kavlade första degen tills att de sista stjärnorna kom ur ugnen. Det tar ju inte så länge men det är inget jätte roligt bal nu. Men gått är det.

Rasmus har sovit sin sista natt här hemma nu. Idag flyttas sängen så i natt sover han i lägenheten. Det kommer bli så tomt när han far. Han är ju den som varit med mig den sista tiden. Vi har gjort saker tillsammans, han tar sig tid att sitta ner och prata och han hjälper mig jätte mycket. Vi har varit till morsan flera gånger bara han och jag. Så saknaden efter Rasmus kommer bli stor. Usch så trist att se hans rum tomt! När hände det här? När blev han så stor?? Ja jag vet han flyttar inte mer än några hundra meter ifrån mig men ändå, han bor inte längre hemma 😢 Jag försöker tänka att det här är livets gång, så här ska det vara, man ska vara glad över att ens barn vill stå på egna ben, att de vill klara sig själva. Och han har lovat att ändå komma med mig och göra saker, han sa att du kan alltid ringa mig mamma om du inte vill vara ensam, jag kommer. Här om dagen, visst kommer ni och hälsar på mig? Ja naturligtvis gör vi det min lilla älskade pojke. Men du kommer att vara saknad här hemma både du och Lucifer, det blir tomt i huset, tomt i mamma hjärtat när du far. Han är så glad och ser fram emot detta så jag vill inte tynga ner hans glädje med att jag är ledsen över att han far. Men tufft är det. Sen känner jag mig så ego, han flyttar ju bara, Jessica och Lolle förlorade William, han dog. Rasmus lever, han ska bara flytta i Haparanda inte ens till Kalix! Livet har sin naturliga gång. Men det svider ordentligt det gör det, tårarna har runnit i smyg flera gånger den senaste veckan 😭 det är hårt när de far de små lymlarna ❤

Läxat upp Savannah lite idag oxå. Hon drar till Spolanders så fort hon hinner. Jag sa till henne att vi är ingen sopstation eller hotellverksamhet, du kommer hem, duschar, byter kläder och drar. Danne är uppriktigt ledsen över att hon aldrig är hemma, han känner sig lite utnyttjad han oxå. Han fixar med hennes bil så fort något är fel och hon ids inte ens vara hemma sa pass så hon hinner umgås nån gång. Jag ha börjat glömma bort henne, jag glömmer att väcka henne, glömmer att ropa henne till maten om hon är hemma…… Hon kan sova någon natt hemma under veckan. Hon lovade mig när skolan började att sova hemma under veckorna men har det hållit någon vecka?? NEJ, inte en enda. Jag sa till henne att jag måste börja fråga Johanna vad jag ska betala för att du är där hela tiden. Eller så frågar hon om hon får hyra ett rum där, de har ju flera rum som de hyr ut. Nu får hon och Emil komma på en plan hur de ska göra saker till nästa termin och nu ska det hållas!!! Nä nu ska jag fixa frillan, gå in på facebook en sväng och sen börja städa.

Be safe out there


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: