Städat

Gårdagen gick åt till att städa, handla lite julklappar, göra julstjärnsdeg och hälsa på världens finaste gladaste Freya ❤

Städa blev i Rasmus lägenhet, städade ur köket och toaletten. Resten blir när de borrat färdigt i tak och var de nu ska borra. Men köket är klart och toan är klar. Sen får man ju skura allt igen när det är ordentligt dammsuget. Han får väl låna våran dammsugare en sväng dit så han kan dammsuga om det behövs innan julafton. Han har så bråttom, när slutar pappa idag, när kan han komma och borra? Danne jobbar till 21 och det brinner i brallorna på Rasmus! Imorgon flyttar vi sängen, jag har inte sagt det än till honom, då blir det panik. Danne får åka och borra det som ska borras och sen komma hem och städa med mig sen kommer Dennis på eftermiddagen och vi tar sängen. Så då kan jag ta dammsugaren dit och städa upp resten av golven.

Rasmus har ett jätte fint vitrin högskåp, det ska han flytta idag. Han har lagt ner sitt framsäte max och så lägger han skivorna där. Jag försökte säga åt honom när han flyttade sin nya lång hylla som har limmade sektioner att lägg den ordentligt i bilen…. men den blev hängandes och knäcktes men det var inget allvarligare än att den gick att limma igen. Så hoppas inte glasskivorna blir hängande, då kommer de att knäckas för han tänker inte på att köra sakta och försiktigt. Han lyssnar inte på de råd han får, han kan själv och vet själv. Sen går allt fort, han gör som han tror att det ska vara vilket inte alltid är rätt och då blir det som det blir.

Nu på förmiddagen blir det att gå igenom passet och sen iväg till Kalix med Savannah. Usch, vad det är tröttsamt att hålla på att köra dit hela tiden…. jag är så trött på det! Men det är bara att bita ihop och köra! Jag får börja städa idag här hemma, torka av köket, ta fram julgranen…. sen iväg och hålla pass och baka julstjärnor efter passet. Nån annan tid till baket har jag inte, så det får göras ikväll. Det känns som om jag håller på att få magsår, det är svidigt i magbotten och min stressnivå är hög!

Folk som inte fattar vad det vill säga att leva med diagnoser säger men be Danne göra det och det. Jo jag ber men det är så här. Han skulle borra upp grejer hos Rasmus men hamnade i att skruva lös ALLA dörr handtag för att dom funkade dåligt, så nu har han haft ut alla delar och rengjort dom, då menar jag hela innanmätet, kan det heta låshus? Rengjort och smort och jag vet inte allt vad han gjort med det. Igår tog han med sig dom och åkte dit efter jobbet men orkade bara sätta dit en! Det är så här, det är roligare att skruva ner och plottra med sånt än sätta ihop allt igen och få tillbaka dom. Vad som är viktigt glömmer han. Det finns ingen priolista naturligt hos folk med ADHD, han gör det han ser för stunden. Jag hade nog tänkt att jag borrar när det är ljust på dagen, dels för att då är folk vakna och man ser något. Det är ju lampor som ska upp. Men han ser allt möjligt som ska göras och börjar med plotter som kan göras fast mitt i natten! Sen kan han inte göra något ”slarvigt” nä det ska göras så jävla perfekt så det inte är klokt, genvägar finns inte i huvudet på honom och det blir bara värre och värre hela tiden! Sen MÅSTE han ju få sova efter att han stigit upp! Han stiger upp, morgon fikar och går tillbaka och lägger sig och sover till 12. Jag känner att jag kan bli galen ibland, sen har jag 3 med i stort sett samma diagnos i familjen, Savannah har ju oxå ADHD och Rasmus ADD som drar mot autism. Fast autistisk är han inte, jag kan det, vi jobbar nu med det. Om man jämför de tre så har han minst drag åt det hållet.

Ja ja nu blir det att sätta fart… måste väcka Danne, se till att han inte sover hela dagen igen, han får skruva handtagen innan han far och jobbar! Gå igen om listan och fara till Kalix 🙂

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Dec 21, 2021 @ 10:11:55

  Låter som en ”ledig” vecka 🙈 Härrekyyd… Ta det nu lite lugnt ❤️

  Svara

  • Anna
   Dec 22, 2021 @ 09:20:16

   Jag har inte så många dagar att göra saker på så det är bara att köra de dagar jag har. När man jobbar skift så blir det lite hackat och malet! Sen ska man klämma in alla möten oxå nånstans 🙂 Lugnt hinner man ta när man blir gammal 🙂

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: