Mamma & Rasmus

Kl 06.00
🌑 -5°C

Sista jobb dagen…. sen har jag ledigt hela nästa vecka. Det ska bli skönt, granen ska fram, julstjärnorna bakas, det ska städas, handlas och sista julklappen ska köpas, Dennis julklapp. Den ska ju inhandlas från systemet, men jag var in där igår, där var så jävla mycket folk så jag gick ut. Det fanns inte en parkering. Systemet är ju numer i samma mini galleria som Coop är i och där var galet med folk!!! Men det är roligt samtidigt att det är folk. Dom har ordnat med lite sittmöbler och bord mitt i allt och där samlas pensionärerna, inte så mycket ungdomar faktiskt, mest pensionärer som sitter och pratar runt borden. Ser mysigt ut. Coops förbutik där de säljer lotter, kaffe, glass är ju där så det blir som en mysplats.

Mamma har nu äntligen fått plats i Haparanda!!! De ringde mig i fredags och sa att det finns nu en plats på Klippan, avdelning Snäckan. Så roligt!!! Ringde mamma och berättade nyheten. Hon blev som lite paff först, va säger hon när jag sa att hon äntligen fått plats, -Va har jag?! Japp sa jag, jag slapp slå ihjäl nån (det var hennes förslag i höstas 😂) dom dog av sig själv. Hon skrattade. Ja men när blir det frågade hon, ja sa jag det blir nog i början av januari. Hon blev som glad iallafall. Men jag tror inte att hon riktigt fattade att nu är det här, stunden hon väntat på. Vi var till Snäckan igår, jag, Annika och Pian och tittade. Det var ett stort rum, dubbelt så stort som hon har nu. Kanske inte världens trevligaste rum men det ordnar ju sig när man får dit hennes egna möbler och grejer.

Flera fönster, nästan hela väggen!
De har rediga grindar, säkert för att de under natten bara ska kunna kika in utan att måsta öppna en dörr
Två dubbel garderober
Undrar om inte sängen är fel väg, huvudgaveln brukar ju vara högre?

Vi tar rummet, då är hon i Haparanda iallafall och sen har dessa avdelningar förtur när nya Lunden öppnar, de har ju inte toa på rummet och det är ju lag på det. Så till hösten får hon ju en helt nybyggd lägenhet. Så jäkla bra. Annika och Thomas åker upp idag och ska visa fotona till mamma. Då kanske det sjunker in bättre.

Det ska bli så skönt att äntligen få hit henne, tänk att slippa köra hela vägen upp. Det tog ju hela dagen att hälsa på mamma i två timmar! Åker man på morgonen så är man tillbaka först på eftermiddagen! Tänk nu kan vi bara kvista in till henne en sväng, sitta och ta en kopp kaffe och kanske ta ut henne på en prommis. Vara i affärer med henne, mamma har inte varit in i en affär sen hon flyttade till Pello. Enda gången hon varit därifrån är på Kalles begravning!! Tänk nu kan vi gå ut och äta med henne, ta hem henne, vi har ju trappor både jag och Annika men det får vi fundera ut hur vi gör för att få in henne, det ordnar sig. En ute rullstol måste vi beställa av arbetsterapin till henne så det blir lättare. Den är inte så klumpig heller som den stora hon har inne. Det kommer att bli bra. Tänk att hon har inte varit i ett riktigt hem heller på flera år. Oj vad vi har väntat och längtat på denna dag!!!!

Efter att jag slutat igår var vi till Rasmus lägenhet, han har ju fått nycklarna nu så han har börjat föra dit lite grejer. Vi hämtade upp Petra så for vi dit och joxade lite. Satte ihop soffan, köksbordet där det ska vara, plockade upp det vi hade med oss. Danne kollade hur han skulle dra kablar, vad behöver vi med dit för att få allt att funka. Det var rätt skitigt där så städa får i börja med. Så det får jag suga tag i direkt. Tapeten i köket var så full av fläckar så den byter vi. Måste bara kolla med Pontus att det är ok. Men det kommer att bli jätte fint när vi fått dit hans grejer. Fönstren var hemska men de ska bytas, de har reda börjat men hann inte färdigt innan vintern kom. Det känns i mamma hjärtat, hur ska det gå? Blir han inte ensam? Fixar han detta nu, men det kommer han att göra, det tror jag helt klart ❤

Att blogga med Finn…. det är inte alltid lätt med en mammig katt!

Be safe out there

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åaa
  Dec 19, 2021 @ 09:12:15

  Ha ha ha 🤣🤣 vilken översittar min han har 😁
  Men så skönt att få mamsen på hemmaplan, alltid lättare.
  Ny lägenhet är kul 😊 Rasmus kommer att gilla det, ett eget krypin.

  Svara

  • Anna
   Dec 21, 2021 @ 09:30:19

   Eller hur Åsa, loksom här är JAG och MIN matte bara så ni vet 😀
   Ja han kommer att stormtrivas i eget ❤

   Svara

 2. Ethel
  Dec 20, 2021 @ 00:22:28

  Hurrraaa vad roligt att Inger fått plats i Happis, så glad jag blir för allas er skull. Det kommer nog bli fint när ni möblerar upp med de egna sakerna och att sen få flytta till nya Lunden, det är ju alldeles nära er, eller hur. Skönt att det ordnar sig.
  Det är mycket nu med sonens flytt och allt, hoppas han kommer trivas i sin lägenhet och att du också vänjer dig med att han blir sin egen, han kanske t o m måste skaffa en till katt så inte Lucifer känner sig ensam. Ha det gott och hoppas ni får en riktigt God och glad Jul

  Svara

  • Anna
   Dec 21, 2021 @ 09:29:09

   Tack fina Ethel ❤
   Jo det är så skönt att mamma äntligen får komma hit. Vi åker upp den 25 eller 26 och "hälsar" på sista gången. Sen flyttar vi henne helgen direkt efter trettondagen.

   Rasmus flytt är lite mycket precis innan jul men med honom går det inte att säga vi måste vänta, nej då gör han allt själv och det blir som det blir det. Han kan ju och har aldrig borrat i ett tak, mäta kolla att allt blir rakt existerar inte där inte. Det är inte så noga, jo men huset är inte vårt, jo det är noga att det blir snyggt!!! Han kommer säkert att trivas och jag vet ju att man vänjer sig men det känns att det gick så fort, var tog åren vägen?? Han tänkte skaffa en katt till så Lucifer har sällskap men han tänkte först kolla vad det kostar att bo med elräklningar och telefon abonnemang, han har inte stans fetaste lön direkt! Hoppas bara det går runt. Han hade inte tid att vänta och se vad han får för lön, han räknade hemma ungefärliga timmar och lön för dom…… ja ja han kan ju alltid komma hem igen 🙂

   God Jul och Gott Nytt År på er med där nere. Hoppas att ni får en fröjdefull jul ❤

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: