Vilken dag

Kl 05.15
🌑 2°C

Jobbade 09-17 tog rasten på slutet. Hemmadag på jobbet innebär städning, tvätt, handa, laga mat osv. Det tar hela dagen. Sen var jag med Savannah till HC för prover… trodde jag det endast skulle vara men då var det träffa läkare oxå. De pratade med Savannah själv oxå och har där sagt att det är en läkartid oxå. Hade inte kunnat ta den tiden då jag vet att är det läkare så kan det behöva väntas om det kommer in akuta emellan. Jag jobbad ju faktiskt. Men prover tänkte jag det går ju snabbt.

Det hela startade på dagen. Savannah har haft probelm med ont i magbotten och trängningar osv sen tre veckor tillbaka. Vi lämnade prover och kissprover måndagen därpå. Vi gjorde som vi blev tillsagda att göra. Sen har vi väntat på svar. Nu blev alltså hennes symtom värre så jag började ringa i fredags om provsvaren, hamnade i telefonkön i väntan på att bli uppringd men ingen ringde. Ringde på måndag igen, blev uppringd sent på eftermiddagen, klockan var över 17, då skulle mitt ärende, jag skriver ut provsaren sas det lämnas hos en läkare som skull ringa upp mig på tisdag, det skedde då alltså inte. Ringde på nytt och ställde mig i kö. Blir uppringd eter 10 nångång. Då får jag veta att kissprovet inte finns, det fanns ingen remiss på det och då blir såna prover bortslängda. Alltså sa jag så du menar att vi gått runt och väntat på detta i 3 veckor behövs behandling, andra undersökningar? Det finns ju saker som kan ha gjort detta, som kan påverka hennes framtida liv. Det finns alltså inget prov pga av ert slarv? Ja sa hon så är det. Alltså då började jag bli förbannad. Hon började fråga om Savannah och hur det var, är med än det ena än det andra, jag försökte svara men jag vet inte, man får inte så mycket svar av tonåringar….. så de skulle ringa henne, bättre det sa jag för nu känner jag att jag börjar bli redigt förbannad då är det bättre att de pratar med henne innan jag säger nått dumt! Och det är väl där och då de gjort upp om en läkartid, vilket jag inte fick info om merän att vi sen skulle infinna oss kl 15 på HC.

Jag drog iväg fr jobbet i tron att detta går fort… det var ju bara prover och det kan ju tas fast att det kommer in akuta fall. Vi väntade och väntade, tillslut frågade jag varför vi inte får komma in för dessa prover? Jag sa som det var jag har inte tid att sitta där, jag jobbar. Nå en trött sköterska tog in oss och visste inte var vi skulle heller, jag var vid det här laget ordentligt sur för jag har ju gått från jobbet! Ja vi har dåligt med folk fick jag höra, ja sa jag det har väl alla! Jag frågade om vi inte kan få göra dessa prover och sen gå då så får läkaren ringa upp efter att ha tittat på dom så får vi komma tillbaka på en vanlig tid om det behövs. Nej det gick inte, vi skulle måsta träffa läkare. Då kommer denna sköterska som jag pratat med i telefon, Jag har nu använt min expertis och dragit i trådar för att få hit er och nu börjar jag bli förbannad på dig säger hon, du har ju haft en infarkt och vet att man måste ta folk akut. Jo sa jag jag vet det, jag vet att ni har dåligt med folk men jag har oxå ett jobb som jag lämnat för att kunna gå hit. Vi har heller inte bra med folk på vårt jobb! Sen kände jag att hon ville att jag skulle ha dåligt samvete för att jag blivit sur, för att jag inte var nog tacksam? Sen för det andra så när jag fick min infarkt så fick vi inte ens tag i ambulans, det gick inte att komma fram på 112, det var en väktare som hade direkt nummer till ambulans, han ringde tillslut det. Vi var flera som försökte komma fram då på 112. Och vi åkte direkt till Kalix. Så om jag skulle ha lite förståelse för att jag haft en infarkt, jag vet inte om jag heller då blev prioriterad, jag fick vänta i timmar på akuten innan jag blev flyttad nånstans.

Nå hon tog in Savannah och snäste att Savannah kan ju prata för sig själv, jo sa jag det kan hon men nu ville hon ha med mig. Hon tog nå prover på henne, mycket irriterad på mig. Savannah gick iväg med en annan sköterska och den första kom in och hämtade något i rummet, stämningen var allt annat än bra kan man ju lugnt säga, jag var förbannad och hon var förbannad. Men felet var inte mitt, de slarvade från början och vi som patienter ska väl inte behöva påminna en läkare som var hennes förslag, du kan ju påminna nästa gång, vi vet ju heller inte hur det går till. Jag visste tex inte att prover som inte har remiss slängs för det lämnas in prover för analys som inte är beordrade av någon och det förstår jag att det görs men det var en nyhet för mig. Savannah fick träffa en läkare och vi kunde över en timme senare lämna HC.

Nu efteråt så har jag dåligt samvete för att jag blev så förbannad, men såna här missar har vi varit med om i massor igenom åren, utredningar som försvunnit inte bara en gång utan 3 gånger, prover som kommit bort, läkartider har jag fått byta så många gånger så en gång sa jag tillslut efter flera byten att jag ringer upp er istället. Det har varit så mycket annat oxå Folk byter ju till Kalix och jag har inte gjort det för att tillslut har vi ju ingen vårdcentral här om alla byter, men det vete gudarna, ska man ändå byta till Kalix? Jag var super stressad över att jag faktiskt jobbade och detta tog mkt mer tid än att bara lämna prover, irriterad över att hennes prover inte heller fanns, irriterad för att hon fått gå 3 veckor till och man vet inte vad problemet är, det finns ju faktiskt saker i botten här. Men så sur hade jag väl inte behövt bli kanske….. tyckte ju synd om Savannah oxå. Jag ska ju vara där för att stödja henne, inte för att skämma ut henne! Hade det gällt mig själv så hade jag bara gått därifrån och ringt om en ny tid men nu gällde det ju henne och hon behövde hjälp. Nå får be om ursäkt av de jag kommer ihåg var där nästa gång jag ser dom.

Ja ja nu fixa frillan och sen jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: