Upp till Pello

kl 08.30
🌧 8°C

Var upp till mamma med Rasmus igår. Vi åkte redan före tio från Happis. Stannade i Övertorneå på grillen och käkade innan vi åkte upp till henne. Hon var på så bra humör, hon skrattade och skojade lite med oss. Hon var näst intill helt klar. Vi pratade om hennes gamla foton, hon kunde alla med för och efternamn, hon berättade var de var på fotot, vad de hade gjort och lite historia runt fotot. När jag ringde till henne från Ötå och sa att vi var på väg jag och Rasmus lät hon lite frågande först. Men sen när hon såg Rasmus så, lös hon upp, men det är ju Rasmus man såg att hon var glad. Hon var så fascinerad av Rasmus, oj vad du har blivit stor, vad du vuxit, hur har du blivit så stor frågade hon. Hon tyckte det var så roligt att han var med, hon sa det flera gånger, vad roligt att du är med! Hon frågade precis som förr, vill du ha nått annat, vill du inte ha mer fika. Hon lite intervjuade honom, har du nån tjej och om bilen och sånt. Vi pratade lite om att listan med namn före henne till boende i Happis krymper så skrattade hon och sa, ja då har väl någon dött då 🙂 Vi var där nästan 2 timmar. När vi sen skulle åka så tog jag med henne ut i dagrummet, lämnade henne vid bordet med 3 andra tanter. När vi sa hejdå och Rasmus kramade henne så sa hon tittat visst är han stor, det är mitt barnbarn. Det är alltid lika tråkigt att lämna henne när man vet att det dröjer till nästa gång jag ser henne.

Vi varvar varandra nu, vi 3 som är här. Nu åker Annika nästa helg och sen Pia. Sen jobbar jag helg då det varit min tur men jag kanske kan åka på onsdagen där före för då är jag ledig. Måndag, tisdag och torsdag blir lite svårare när jag har pass….. Guud vad det ska bli skönt att sedan slippa åka upp dit! Alltså det tar hela dagen, tänk att bara kunna kvista in till henne på en kopp kaffe, sitta och prata en stund. Tänk att bara kunna hämta henne ut och käka med oss, mamma gillar pizza. Tänk att kunna ta hem henne till oss. Vi ska hålla en gång öppen till altanen så vi kommer in med rullstolen den vägen. Tänk att bara kunna ta med henne ut på prommis. Jag ska kolla upp var man kan beställa typ åkpåse fast till vuxna i rullstol. Det blir ju så mycket lättare att kunna sätta henne i en sån än klä henne i en massa filtar och då vet man att hon inte fryser.

När vi kom hem så sov vi båda en stund jag och Rasmus, Danne var och jobbade och Savannah drog iväg på stan, ut med kompisarna. När jag sen steg upp så for jag till Dennis en sväng eller han är i Järres hus, Lise och ungarna är oxå här. Så jag var och sa hej till alla där. Efter det drog jag iväg till Jonte och Nätte, jag har inte sett Freya på en hel vecka. Jag har ju varit sjuk. Pussade inte igår men fick ändå hålla i henne lite så hon inte glömmer fammo. Hon är så otroligt fin den lilla skrutt ungen ❤

Idag tänkte vi hitta på nått med Dennis och Lise och alla barn. Men vad, det regnar, inget vidare väder……. Ja får se vad det blir.

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ethel
  Okt 02, 2021 @ 15:09:16

  Så roligt att det känns att det närmar sig för Inger med en flytt till Happis. Som du skriver, bara det att kunna träffas när man har en stund över, gå på promenad osv. Helt fantastiskt när det väl kommer till det.
  Det där med åkpåse till vuxna i rullstol, det vet jag att det finns på Varsam.se, de säljer hjälpmedel av olika slag.

  https://www.varsam.se/hjalpmedel/klader–skor–mm/akpasar-regnjackor-1

  Det finns säkert fler ställen, men då har du någonstans du kan börja kolla.

  Det känns så glädjande att läsa om när ni var upp och hälsade på Inger, håller tummarna för att det löser sig fort.
  Kram till dig

  Svara

  • Anna
   Okt 03, 2021 @ 08:08:19

   Ja just det varsam hette det ju tack Ethel. Funderade på vad sidan hette, vi har beställt lite till våra brukare därifrån.

   Jo det är så roligt att det börjar närma sig. Vi hoppas bara att det inte dröjer så hon hinner in i dimmorna igen. Vi vill ju att hon ska hinna uppleva Haparanda och oss alla igen. För denna förvandling av hennes mående är det ingen som begriper. Det är som att hon vaknat ur en sömn, hon säger saker som gör att man börjar fundera. Som nu Rasmus, han har ju varit med upp så hon har ju sett honom massor gånger de sista åren. Men igår sken hon som upp, ja men det är ju Rasmus, jag funderade när du sa Rasmus på vem det är. Men det var inget tvivel i fredags om att hon inte visste vem han var. Hon var bara så fascinerad över att han blivit så stor. När har du växt så mycket? Det är som att de sista 3-4 åren är helt borta och nu har hon vaknat. Så roligt ❤

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: