Ledig idag

Kl 06.00
⛅️ 10°C

Så skönt, jag är ledig idag och jag är ledig från pass, det blir en lata dag. Jag ska ut med hunden på prommis, sen dammsuga tänkte jag. Det är så mycket Bamse hår överallt. Gud så skönt att bli ledig alltså, det är alltid så mycket på gång så det känns att jag inte hinner andas mellan varven. Som just nu förutom jobbet och allt med zumban så planerar vi mammas 85 års dag, hennes flytt joxar vi med. Hon har ännu inte fått någon plats men vi joxar med lagar och annat, sen ska vi ut och käka på River, vi blir 19 st och 3 barn och jag har lovat fixa in förbeställningen. Sen har det varit mycket med låtlistorna, just nu har jag 48 olika korrar plus Strong två varianter, och de har 4 block, varje block är 9-10 minuter lång sen warm up och cooldown på det! Så huvudet är fullt ska ni veta 😀 Fattar inte att det ändå håller reda på nått!!

På tal om mamma, det är ju nästan lite kusligt det som händer med henne just nu. Vi är tacksamma otroligt tacksamma över det det är vi men vi fattar inget. Hon har ju under de senaste tre åren sakta glidit mer och mer in i dimman, senaste året med pandemin gick det fort. Hon slutade nästan prata. Här på försommaren efter att Rasmus tagit studenten och fått sitt körkort så ringde jag henne. Hon orkade inte ens prata, så jag sa att jag pratar och du får lyssna. Ibland fick man fråga, mamma är du kvar för man fick ingen respons på det man sa, då kunde det komma efter ett tag… jo nog är jag. Sen i slutet på juni så märkte man att hon liiite piggnade till, hon började svara iallafall på frågor och så. Men sen har det gått i en kurva rakt upp! På Kalle begravning var hon rätt med och pigg. Hon hade först lite svårt att känna igen folk men sen kom det rätt fort. När hon fick titta några minuter så kände hon igen alla. Hon tom sa att hon behöver gå på dass och det har hon inte gjort på länge, hon har ju blöja nu.

Hela augusti har vi märkt skillnad på henne för varje dag, hon svarar på frågor och frågar själv frågor, hon funderar och berättar själv saker som stämmer helt. Hon frågar nästan varje gång om vi hört nått om hennes flytt- Nu vill jag ju flytta säger hon, de kan väl inte hindra mig att komma hem. Det här är hennes hem, Pello är ju inte det. Hon har börjat ringa, hon ringer slut på sina pengar! Hon har börjat läsa igen, hon läste Kalles dödsannons och tack annonsen när vi var där sist jag och Pia och sa att jag måste klippa ut det här och spara, jo det brukar hon göra med alla dödsannonser som är viktiga för henne. Hennes mekaniska katt som varit levande för henne sa hon när vi var där, den har slut batterier, man måste ta den under magen! Jo där sitter batteriluckan 😀 Hon kan ett tu tre klockan igen och det har hon väl inte gjort på 5 år! Det kom klockrent när hon bara tittade upp lite snabbt, den är 5 över halv sa hon och det var den. Hon läste på bilen utanför fönstret, Tornedalens pärla-helmi. I måndags ringde hon mig flera gånger och sa att hon försöker ringa Annika men hittar inte numret. Hur ska jag hitta i telefonen frågar hon? Ja sa jag det är lite svårt att förklara jag minns inte hur din telefon funkar. Men försökte säga att hon måste titta i kontakter och söka Annika där. Hon ville att jag skulle säga hennes nummer, hon hade ingen penna och papper men hon ville ändå att jag säger. Nå jag gjorde det och då började hon slå när vi pratade men jag sa att det går inte mamma. Jag ringde upp personalen och bad dem gå in med en lapp, hon lite skrattade och sa att du tror hon klarar det. Jag vet inte sa jag men vi provar. Jodå hon ringde upp Annika och sa att jag har en lapp här och läste upp hennes nummer. Alltså vad är det som händer??? Vi är ju naturligtvis jätte glada och tacksamma över detta men lite kusligt är det ju! Visst svamlar hon till det lite mellan varven än, hon sa här om dagen att undrar när Kalle kommer då. Men detta är helt fantastiskt!

Lilla mamma, hoppas detta nu håller i sig ett tag så vi får han henne här oxå i det här skicket en stund ❤ Nu väntar hon på sitt kalas, hon sa jag har riktigt saknat alla, jag bara längtar att få träffa dom. Hon frågar om Jontes bebis, när ska jag få träffa henne. Snart sa jag, snart får du träffa henne. Så fort du kommit till Happis så kommer vi med Freya ❤

Nä nu frillan och facebook och sen ut med Roffe en stund ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: