Mamma

Jag och Pian var upp till mamma igår. Hon var så pigg, ännu piggare än hon var sist vi var dit. Hon fikade och drack kaffe precis som hon brukar, det gick inte i slow motion utan i rätt normal takt. Vi började fundera med Pian om shunten som är in opad hos henne och som skulle behövts rengöras på nått vis rengjort sig själv? Låter kansigt men kan det ha varit nått klegg som släppt? Hon skrattade, läste i tidningen, skämtade, hon kunde klockan. Pia skulle gå till restaurangen med sista beställningen inför hennes kalas, de stänger två sa jag, det kanske är bäst du går. Mamma tittar snabbt upp på klockan och säger, jo men det är ju bara 5 över halv, hon hinner ju. Jag tittade på klockan och mycket riktigt, den var 5 över halv. Det stod en bil utanför med text, hon läste den flera gånger högt som om hon det var en nyhet att hon fattade vad som stod där. Hon sitter rak i ryggen, hon hänger inte i rullstolen, bara för ett tag sen var det grisigt när hon åt, fikade, det var överallt men det är det inte mer. Hon är som en helt annan person! Hon frågar om sin flytt, vad jag saknar Haparanda sa hon, jag riktigt längtar. Hon ser fram emot nästa helg, då vi ska fira henne. Hon fyller 85. Hon sa vad det ska blir roligt att träffa alla igen.

Jag har säkert nämnt att vi började märkas skillnad nån gång i slutet av juni, början av juli att hon som piggnar till, att man får mer och mer kontakt med henne. Sen har det gått framåt hela tiden. Hon ringer, hon kan ringa mig 4-5 samtal om dagen när hon hittar rätt knapp 🙂 Det är skillnad på henne nu bara från Kalles begravning. Så vi hade jätte roligt, jag visade bilder på Freya, vi tittade på gamla foton, videoklipp, vi pratade minnen, vi skrattade och hade kul. Meningen var att vi tänkte gå ut med henne och promenera men det var så blåsigt och lite regnigt där. Så vi satt i deras gym/vinterträdgård och fikade. Det var riktigt mysigt det med.

Fotot på Kalle är från 3:e augusti förra sommaren. Vi var upp till mamma, jag, Rasmus och Savannah. Jonathan och Nätte kom oxå med. Mamma och Kalle hade inte träffat dem sen 2018 tror jag. Kalle var så glad, han tyckte ju om att träffa pojkarna, de var ju mycket hos dom på lov och så. Han hade sånt tålamod, när de bråkade och slogs och mamma blev irriterad så sa han allt låt pojkarna slåss, de tillhör pojkar. Han retade dem för att de hade dåliga bilar som inte orkade köra upp till Neistenkangas. Kontakten uppåt blev mindre för dem när de blev äldre. Så han tyckte det var kul att träffa dem. Nu hade ju Rasmus köpt sin bil så han ville visa den till Kalle och mommo, Kalle beundrade pliktroget och sa – Jag hoppas den går bättre så den orkar upp till världsmetropolen Nesitenkangas, det var Kalles ”pärädais” som han sa. Han var så nöjd över att vi kom, att han var med, det var en bra eftermiddag. Vem hade trott då att ett år senare finns han inte. Han var så pigg just då och mådde bra. Det är lite konstigt att han längre inte finns ❤

Idag bär det av upp mot Boden. Vi ska hämta Savannahs epa. Gärre kommer med och hämtar med oss, vad snällt. Han jobbar själv under dagen och sen kör han ännu med oss till Boden. Jätte snällt verkligen av honom. Hon är nöjd och förväntansfull. Hoppas den nu går och inte börjar krångla direkt.

Vad gör vi med Rasmus epa då? Liket ska besiktas, sen när vi vet vilka fel den har så ser vi om vi fixar och lägger ut till försäljning för en billig penning eller om vi bara lägger ut den med de anmärkningar den får. Köper ingen så tar vi bort delar och skrotar den. Men bort ska den ialf. Nå den har rullat och gjort sin grej för honom.

Sen har vi ju ytterligare en bil, passaten! Nu börjar Danne få lite sug att titta vad som kan vara fel i den då. Eller vi vet ju att kamremmen gått men hur mycket har den tagit sönder. Tomas hade googlat och sa att det behöver inte just med vår modell vara så illa. Men mest troligt är det motorbyte på den. Nå vi har ju min lilla gröna, tänkte byta kamrem på den oxå, det är dags för det innan det blir motorbyte här med! Annika och Tomas hade fått ett bra pris på deras i torneå, 5000 kr med jobbet. Det är ju överkomligt. Ska kolla med dom på min oxå.

Ja ja idag blir det att nöta korrar igen, hoppade lite igår med, lite här och lite där. Har på mig till tisdag innan det är dags för Zumba Gold premiär ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: