Tidig morgon

Idag hade jag klockan att ringa på 04.30, ställde om den till 05 sov lite till brukar göra så så att jag vet att jag har ännu tid att sova lite. Men kroppen börjar vakna, huvudet börjar vakna. Jobbet kallar in mig till 07, har ingen hemmadag utan är med vår ”farbror” hela dagen. Om det bir bättre väder så tänkte jag att vi kanske kan gå ut och gå en sväng. Kanske man skulle sätta på sig nått annat i klädväg än mjukisbrallor idag, bara för att chocka folk.

Igår agerade jag brandman jag och Terttu som jobbat å Ica. Jag kommer med bilen i korsningen lasarettsgatan och V Esplanaden och ser hur det ryker vid husväggen, tittade först att det kanske är damm och finkornig sand men nej det var inte så utspritt, tänkte kan det vara från en tvättstuga det ryker? Jag vevar ner rutan och känner att det luktar brandrök. Parkera bilen och går ur, då kommer Terttu i samma veva, det brann vid husväggen. Jag vaktade och hon sprang in och hämtade en hink vatten. Undertiden försökte jag ringa syrrans karl som är brandman, upptaget!!! Jag kände att brandkåren var lite onödigt eftersom det inte var frågan om nån större brand, ville rådfråga först. Jag såg att det brann djupare ner i marken. När jag försökte ta bort torrt gräs som låg på och runt i kring tog det ännu mer fyr, det är klart det fick ju syre. Terttu kom med vattnet och vi hällde en hink sen gick vi in och hämtade två hinkar till och hällde över. Tomas ringde upp och han hade jour och var ute med bilen så han for förbi och tittade om det var ordentligt släkt och vi fick godkänt. Det såg ut att något runt stått där som börjat brinna, det var som ett runt märke i marken och därifrån hade det sen spritt sig. Tur att det inte blåste mer igår för då hade det nog flammat upp. Men vi gjorde en liten insats där jag och Terttu.

Ja ja nu är det dags för frillan facebook och sen jobbet!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: