Nu är det nog sista

Kl 06.30
🌞
15°C

Idag är det nog sista dagen med poolen. Igår hann den upp till 24, kanske det blir 26 idag, då hoppar jag i. Men sen är det nog bara att börja tömma den. Jag ska be Danne plocka fram det jag behöver så kan jag sätta den på tömning i eftermiddag, de har lovat dåligt väder sedan resten av dagarna nu i det närmsta. Alicia badade igår, modig är hon men hon njuter. Första gången föll hon i från stegen, hon såg lite chockad ut först och fick panik men när jag sa sätt i fötterna du når ända ner så gick det bra. Men det var en liten överraskning, hon hade nog bara tänkt stå på stegen tills kroppen blir van 🙂

Jag får ofta frågan om poolen, hur vi gör, om det är jobbigt att sköta den osv. Jag vet inte men jag tror inte så många människor gör som jag, det är ju trotts allt bara en ovan mark pool. De flesta ställer nog bara den direkt på backen, kanske en presenning under. Sen är det nog inte så många som har värmare i ovanmark pooler, jag kanske såna från Rusta eller liknande men vi har riktiga mattor som ska vara i stora pooler. Först sätter jag en presenning längst ner, detta enbart för att det blir så grisigt mot marken. Sen markisolering på det och en betongmatta, sen ytterligare en presenning för att inte skita ner det andra så mycket. Sen kommer poolen på det. Sen har vi som sagt värmarna men för att orka driva våra mattor var vi tvungna att köpa en enkom pump till dom som går till en annan mindre pump, den cirkulerar vattnet mellan poolen och värmarna. Sen har vi även en sandfilterpump, så jäkla bra är den.

Jag har haft pool varenda sommar sen 2003, då köpte vi den första, ni vet en sån liten, var den typ 2.44 i diameter, och en 66 djup med uppblåsbar ring runt. Den hade vi kanske i 2-3 år. Sen köpte vi en lite större den var tror jag runt 3,66 m och var en 76 djup. Den hängde oxå med i ett par 3 år. Sen blev det en 4 kantig, den var 4,66 x 2,76 och 81 djup. Den hade vi nog oxå ett par 3 år. Efter den köpte vi en stor rund på 4,57 och 91 djup. Den hade vi rätt länge. Men nu sen alla barn slutat plaska så köpte jag för en 4-5 år sen denna vi har nu. Den är 1,20 djup eller var det 1,28 och 3,5 i diameter. Det räcker för mig, det är bara jag som glider runt i den och Alicia då. Så den får hänga med nu så länge jag orkar hålla på att sätta upp den.

Det har ju som blivit mer och mer för varje år, först hade vi oxå bara presenning under och inga värmare. Så hade vi nog kanske två år innan vi började sätta isolering under, bara det gjorde flera grader i värme i poolen. Sen dök värmarna upp, mer markisolering, pumpen som driver mattorna, betongmattan, nya pumpen, presenningar, rör delar, slangar och fan och hans moster. Den här sista poolen gick på dryga 6000 har jag för mig, pumpen till mattorna 1800 kr, sandfilter pumpen 1800 kr, markisolering kanske runt 1000 kr, betongmattor och alla rör delar och extra slang säkert runt 2000 kr om inte mer så, så det har blivit sina tusenlappar genom åren. Tur att inte allt köpts samtidigt.

Själva skötseln av poolen när den väl är uppe tar inte så mycket tid, det är lätt. Men att sätta upp den går på 4 timmar innan är allt uppe, sen är det inte så mycket, bara ploppa i lite klortabletter och städa den. Men jag gillar ju och stå där och håva skräp. Vi har aldrig haft alger eller dåligt vatten. Jo en gång då den blev stående, tror pumpen hade lagt av och det var dåligt väder så länge så vi märkte inte det. Men sen kommer det jäkla tråkigaste, att ta NER den!! Det tar tid, allt ska ju tvättas, sköljas och torkas. Man kan inte göra det när det blåser för mycket för då blåser ju presenningar, isolering och annat bort, sen måste ju allt torka oxå, så det tar tid att få ner den. Men det går oxå bra bara vädret är fint. Så ikväll blir det tömning av poolen och sen städa imorgon. Det har lovat molnigt och regn senare på eftermiddagen men hoppas jag hinner få allt städat bara så får poolen ligga tills det torkat.

Igår kom ju då Alicia, hon har som sagt badat, vi har åkt bil, ätit, handlat, tittat tv och hon har käkat godis. Vi 21 sa hon, när fammo nu vill jag gå och sova. Så då gjorde vi det, jag låg där med henne tills hon somnade på Danne sida sen smög jag upp. Hon har sovit hela natten förutom en gång då hon rullade ner från sängen, fast då låg redan täcket där så det blev en mjuk landning, hon kravlade upp, jag täckte henne och proppade sidan med kuddar 🙂 Jag har stigt upp kl 06 och hon sover ännu. Tänkte hinna skriva lite korrar innan damen vaknar. Men först ut och sätta på värmarna till poolen, jag kanske hinner bada idag ❤

22 grader i poolen, det hinner nog bli min badtemperatur idag, så ett sista dopp blir det nog idag innan tömning 🧡

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: