Rullar på 24/7

Kl 06.30
🌤
12°C

Jobbade igår, 11-15.30, tjänstledig sen. Men ställde in passet bara 2 bokade och det är sommar… normalt ställer jag inte in, jag kör oftast ändå. Men nu kände jag att vi kan ta lite ledigt. Det har varit mycket med Larry, Venus, Kalle, mamma…. jag började jobba mitt i allt….

Usch det känns konstigt att tänka att Kalle inte finns längre. När man ska upp till mamma så stannar man alltid där och plockar upp honom, nu behöver vi inte det. Usch vad mamma oxå ska bli ensam där, han var ju hos henne varenda dag bara han orkade. Han åkte dit och åt och sen var han med mamma, vilade och tittade tv. Annika tänkte ev åka upp till mamma i helg en sväng, tänkte att jag åker med men då måste jag ha med mig Larry. Han äter ju var 3e timme, ska motion var 3e timme och man måste hålla koll på tratten och det litar jag inte på att ungarna gör. Så om de åker och jag kan ta med mig honom så följer jag med upp.

Ledig i helg, ska bli skönt, de har lovat bra väder…. de hoppas vi på. Poolen har gått ner till 20 grader!!! Det har det ju knappt varit på hela sommaren! Nä nu får det fan vända och bli varmare. Börjar ta ner den annars om ett par veckor.

Med Larry går det framåt, tog bort kompressen igår. Han hade börjat störa sig på den så det var dags att ta bort den. De tre första stygnen hade börjat vätska lite, rengjorde och satte på ett plåster som ska hålla väta. Men senare på kvällen var det bara att ta bort och idag ser det torrt och fint ut. Så han läker bra. I morse var han lite trög i magen, han sket lite halv löst och han försökte skit mer men när jag tar första prommisen vid 10 så kommer det säkert.

Gjorde Larrys matschema från och med nästa vecka. Vi får på Söndag öka till allt han ska äta under en dag men fortfarande delat på 6 ggr och härifrån minska antalet måltider. Så då tänkte jag mig det så här
Söndag och Måndag- 6 ggr/dag
Tis och Ons- 4 ggr
Tors och fre- 3 ggr
Lördag- 2 ggr och det r det han äter i normala fall. Men vi har bytt foder så jag ska se hur portionerna ser ut delat på 2 gånger, för jag tror att det kan var bra att han äter 3 gånger om dagen. Men det får ju sen Pia och Jussa bestämma, 2 eller 3 gånger om dagen.

Promenaderna är ännu under de två första veckorna 5 minuter 6 ggr/dag. På en månad får han inte träffa andra hundar som kan uppmana till bus och han måste vara kopplad. Nå hemma på vår gård har han inte så mycket svängrum så där är han lös men under uppsikt hela tiden av oss. Han kan ju göra en rusch mot staketet och det får han inte göra. Inga hopp eller häftiga rörelser.

Jag har nu börjat acceptera i hjärtat att han ska flytta, tanken har ju varit så i två år. Men nu börjar jag känna att det ska ändå bli skönt att slippa vakta hundarna, var är Larry, när har du bytt hund? Promenera i olika omgångar och det har ju i sin tur fört med sig att promenaderna uteblivit många gånger för när jag jobbar som jag gör så hinner jag inte med två prommisar efter varann. Då har det ju blivit på dom dagar jag är ledig och inte alltid då heller, tur att vi har haft en bra gård som de kan vara ute på hur de vill. Inte för att det ersätter prommisar men de får jag vara ute iallafall. Så nu börjar jag se fram emot det mer och mer faktiskt. Jag tror det kommer att bli kanon för alla. Pia och Jussa får nått att bry sig i, någon att ta hand om ingen. De har båda mycket kärlek att ge så bättre kan inte en hund få. Ser honom ligga där mellan dem när Jussa löser sina sudoku i sängen. Men undrar om de vill ha honom så länge i sängen, det är inte Venus med lite hår och inget smuts i pälsen, detta är en tibbe med MYCKET hår och smuts i pälsen!

Båda ungarna har sina sista dagar på jobbet idag. Rasmus har jobbat 6 veckor och Savannah har jobbat 3. Så det blir kanon det. Imorgon ska Rasmus skriva in sig som arbetslös för första gången i livet. Nu börjar vuxen världen för honom. Savannah och jag pluggar epa kort, vi körde några varv igår och resonerade igenom frågorna hon fått fel på ihop och jag förklarade hur hon ska tänka för att komma ihåg. Det gick skit bra, andra varvet på trafikmärken fick hon 1 fel på!

Nä nu matdags för Larry och sedan prommis med honom, fixa frillan och så ut i solen som faktiskt skiner men nån värme är det inte ännu och klockan är snart tio, 15 grader står det på termometern nu!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: