Kallt!

kl 06.45
🌥
12°C

Usch vad det har känts kallt dessa sista dagar, inte ens på dagen har det känts varmt. Jag har frusit om fötterna så sockarna har åkt på. Ställde in på Capen igår, dels så regnade det på eftermiddagen, det såg inte så lovande ut där ett tag, sen blåste det. Och i måndags då vi var där blåste det rätt friskt uppe vid poolen. Igår var inga anmälda från dom och bara 3 från oss så det kändes lite tunt att dra upp med 3 pers. Men vi blev sedan 4 iallafall. Men det ser oxå lite fånigt ut med bara 4 stycken vid poolen. Så jag bestämde att jag kör i lokalen och inget zoom.

Vi har ju börjat fasa ut zoom nu, jag och Nina, kändes konstigt att inte ha datorn framför sig, det som saknades något. Men rätt skönt att inte behöva koppla upp alla sladdar, hålla kolla på bokningarna vem ska ha länk och vilka kommer till lokalen, har alla fått länk och vi blir väl inte för många idag. Nå just nu finns nog ingen risk, folk har semester, det märker man, väldigt tunnsått på passen. Men men till hösten kommer vi igång igen, då har vi maskat klart. Kollade upp hur länge min zoom håller och nya pengar dras den 24/7… tror jag säger upp den nu ändå eller ska jag vänta till nästa månad? Nå funderar har ju ett par dagar på mig.

Vi hämtade ju hem Larry igår, Jussa följde med. Han ville lära känna honom lite så Larry ska veta vem han är. Larry kommer ju att flytta dit så småning om. Först ska han bli frisk här hemma. De satt och pratade i baksätet hela vägen hem. Jussa berättade om allt Larry ska få göra när han flyttat, frågade hur han är, vad han tycker om osv. Det blir nog bra det där. Han kommer att få det kanon hos Pia och Jussa och jag får ju träffa honom, han är ju i familjen. Han mår bra Larry, han har fått lite hållpunkter nu under hans tillfrisknande
* 50% av matmängden i 2 dagar delas i 6 gånger om dagen
* Sen ökar vi till 75% av maten mängden 6 gåner om dageni 3 dagar
* Dag 7 hela dagsbehovet men delas fortfarande i 6 gånger/dag i ett par dagar
* Sen börjar man minska ner antalet portioner fram till dag 14.
Larry har nu ett jätte bra foder så vi kör på det hela tiden, low fat och allt vad det nu är, jämförde med det veterinären rekommenderade och det var likvärdigt. Då vi slipper att byta ut det sen.

Jag har ju lite blandade känslor när det kommer till hans flytt, mitt hjärtat vill behålla honom hemma men min hjärna säger att han får det bättre, Roffe får det bättre när vi skiljer dem åt. De har nu i 2 år levt åtskilda i samma hus. Dom kommer ju inte överens alls. Larry har ju flugit på Roffe 5 gånger och det har varit nära på dödlig utgång, Roffe har blivit rätt rejält biten. Det är det att det är sån storleks skillnad och Larry är som en kruttunna när han blir arg. Jävlar det går snabbt och han biter tag ordentligt. Larry är inte hund aggressiv, men andra hannar som visar lite ja ja här kommer jag, morrar till. Jäklar han tvär vänder och går på. Tur att han inte är tung så det är inga problem att hålla honom. Men sen kan han vara hur kolugn som helst, Roffe kan sitta och morra åt honom bakom någon grind och han sitter bara lugnt och tittar. Men det är klart då vet han att han inte kommer åt Roffe. Men sen när du öppnar för att skifta hund, då kan han försöka komma åt Roffe. Så det är ett enda bytande av hund. Någon av dem sitter alltid bakom en grind eller ett galler. Och det är ju inte ett liv för en hund, även om vi byter efter 2 timmar hela tiden, men ändå, det känns inte bra att de har det så. När jag ska ut och gå med dom så går jag först med den ena, sen byter jag och går en runda till med den andra. Så det är lite tjorvigt. Jag har sagt till Pia och Jussa att prova honom nu, var tillsammans, känn efter hur det känns, är detta en hund för er och känns det inte bra så får han ju komma hem igen.

Pia och Petra var upp till mamma igår för att berätta om Kalle. Hon tog det rätt bra sa Pia, hon verkade förstå ändå men sen hade hon sagt att han är i Stockholm och vad skulle han nu dit att göra. Jag ringde henne igår kväll och pratade lite utan att säga ordet död. Jag sa att det var ju trist det här med Kalle, jo säger hon, det var ju hemskt. Vi pratade lite om att han var ju inte frisk och så. Ja sa jag det blir ju begravning sen, ja sa hon det blir det ju såklart. Annika hade ringt senare och då hade hon sagt att hon har funderat mycket å honom, funderat på allt. Ja det är klart, stackars mamma förstår inte riktigt vad som hänt ❤

Ja ja nu ska jag fixa frillan och sen ge mat åt hundarna, Larry ska ut på en 5 minuters prommis. Han får ju inte göra så mycket än, han är ju sydd både innuti och utanpå, ingen lek, inget spring, inget hoppande osv. Korta promenader 6 gånger om dagen så att tarmarna håller igång.

Jag börjar jobba idag…… där är oxå känslorna väldigt blandade!!!! Jag skulle vilja ha ett annat jobb, inte pga jobbet utan pga organisationen! Det blir bara sämre och sämre för oss anställda inom vården……

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: