Vilka mörka dagar!

Kl 06
🌤
11°C

Alltså vilka dagar det varit de här två sista! I söndags ringer Pia och gråter, Venus är dålig igen. Hon är ju nu 14 år och har haft en del problem med sin hälsa de sista åren. Det senaste var att de upptäckte en stor knöl på hennes bakben, den tog upp hela låret i princip. De åkte in akut med henne i söndags och budet var inte det roligaste, de fick ta bort henne. De hade så otroligt jobbigt både Pia och Jussa, det var många tårar, stor sorg för oss alla, vi har nog gråtit floder hela släkten över denna lilla bestämda vovve. Venus var Jussas födelsedags present till Pia för 14 år sedan, det var en av våra valpar efter Meja och Falcon ❤ En bestämd dam, med mycket vilja och kärlek för de som stod henne närmast ❤ Du kommer upp till vårt Nangijala, där väntar alla på dig redan. Nellie, mamma Meija, alla tar emot dig där. Sedan kommer vi en efter en till dig, finaste Venus ❤

God natt lilla fina Venus sov i ro, du kommer att vara så saknad ❤

Jaha som det inte var nog med det. Det har ju varit tänkt i två år att Larry ska till Pia och Jussa när Venus går bort. Och vad händer!? På lördag eftermiddag ser vi att Larry inte är riktigt sig själv. Han åt men var lite loj och så. Sen spydde han ut maten på eftermiddagen och under natten hade han spytt lite här och där, soffan, filtar ja på lite av varje. På morgonen drack han vatten men spydde ut det. Han har ätit nått igen, han har ju pippi på det. Sockar är favoriten, lämnar någon en socka på golvet så käkar han den. Han har hittills skitit eller spytt ut dom men nu misstänkte jag att den sitter fast. Nå jag städade, tvättade och fixade till efter hans spy kalas. Jag höll koll på honom när han gick ut för han kan spy ut det han ätit för att sen i samma veva äta upp det igen! Men nu kom inget vare sig från den ena vägen eller den andra. Han ville inte äta heller, han drack. Vi var ut på en liten prommis han och jag, inge långt för jag såg att han hade lite jobbigt att gå. Men tänkte att magen kanske kommer igång om jag får honom att gå. Men icke då. På söndag kväll såg han lite piggare ut, han började titta upp på oss, bytte ställe i soffan, viftade lite på svansen så jag tänkte att japp nu ger det sig detta. Han har varit dålig tidigare i ett par dagar innan det han käkat kommit ut. Så jag var helt säker på att nu kommer det snart. Men igår morse var han risig, jag bar ut honom på kiss, ställde ner honom, han stod still och försökte sedan gå för att kissa på en stolpe men föll ihop, han reste sig kissade men föll igen. Nå då bar jag in honom, han fick som en kramp oxå. Ringde veterinär direkt, vi fick komma in i Luleå så efter 08 var vi där.

Vi misstänkte att han kanske fått gift i sig oxå i och med att går någon runt i Happis och förgiftar hundar!!! Fatta vad jävla galet alltså!!! En sån skulle man ju få fast på en gång, jävla idioter!!! Så det tog en massa prover, de gav honom vätska men både jag och Danne var övertygade om att han faktiskt ätit något. Hon sa veterinären att det kan bli aktuellt med avlivning, han är i så dåligt skick. Nä sa vi inte utan att röntga honom först, vi tror han ätit nått. Oxh mycket riktigt, där satt en socka!!!!

Här ligger man, lilla gubben ❤ Så det blev operation och han får mest troligt komma hem idag. De skulle ringa efter ronden.

Ja men inte räckte ju detta!!! På kvällen ringer Pian och säger att mammas Kalle dött!!!! VA!!!!! Jag blev alldelens chockad! Jag ringde Kalle i förra veckan och frågade hur han mådde, ja säger han det är inte bra med mig. Han hade problem med kisseriet och var så himla trött sa han. Jag orkar ingenting, jag är trött hela tiden. Han skulle åka in till Övertorneå och ta lite prover sa han. Och det hade han väl gjort och hamnade i Kalix. Han hade fått urinvägsinfektion. Sen igår har de hittat honom på golvet på toaletten. Stackars lilla Kalle ❤ Han hade ju cancer och hade precis avslutat tuffa behandlingar så det tog nog på honom en hel del. Jag tror att han inte sa hur han egentligen mådde, jo i slutet började han göra det. Men han har nog mått dåligt betydligt längre än han sagt. Lilla Kalle, jag har svårt att fatta att det hänt! Fotot är taget i April i år uppe hos mamma, här mådde han ännu rätt bra. Han sa alltid – Nog var det tur Bitta att du hittade en fin liten gosse som jag ❤ De fick många år av lycka, resor, affärer, jobb, de älskade att jobba båda två. Nästan 40 år fick de tillsammans ❤

Sov i ro Kalle, ta hand om Venus där i Nangijala. Vi ses på den andra sidan ❤

Pian åker upp nu på morgonen och ska berätta detta för mamma, hon vet inget ännu. Får se hur hon ska ta det, det kommer att krossa henne. Tur att hon är lite svamlig, hon kommer efter ett tag tro att han flyttat till kassörskan på Ica eller nått. Sen ser hon både mommo, moffa och min pappa mellan varven, så Kalle kommer att ansluta sig till den skaran han med. Så mamma kommer att ha honom ändå ❤

Idag blir det att åka och hämta Larry, sen toning passet på kvällen. Krde ju på Cape East igår, det gick jätte bra, vi var på deras soldäck. Inga hotell gäster dock men mitt gäng var med ❤

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Britt-Mari Svelin
  Jul 20, 2021 @ 11:37:32

  Så fint skrivet Anna, mycket har hänt på tre dagar, uch då. Nu får de räcka med tråkigheter.

  Svara

  • Anna
   Jul 22, 2021 @ 07:49:08

   Ja det tycker jag verkligen, nu får det räcka!!! Fast i vårt kvarter har det hänt lite mer tråkigheter, grannens katt blev påkörd igår och den som körde på den bara stack! Usch den stackarn hade släpat sig under en buske och när de kom hem kom den hoppandes på 3 ben, ett ben var brutet och skallen var lite mos, stackars katt, blodet bara rann sa Monica! Huj vad hemskt!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: