Stannar hemma

Jag är sjukskriven idag, jag är ännu trött, bara tanken på en ny 6 dagars vecka gör mig svag! Jag pallar inte med dom där veckorna, de är hemska och sen bara en dag ledig efter att du gått av helgen, man hinner inte återhämta sig. Du är fortsatt trött resten av veckan. Om jag inte hade vetat att jag har en 6 dagars vecka framför mig så hade jag kanske gått till jobbet idag….. men som det är nu så måste jag ännu vila en dag till.

Helgen som varit så har jag inte gjort många knop. Jag har iallafall gjort min bokföring, skrivit klart mina korrar och jag har pysslat på gården. Nått annat har jag inte orkat med denna gång. Jag har tagit bort 3 utan gravarna som var där, Spookies (Rasmus ödla) råttan Irina och katten Iza. De får nu ha sina gravstenar tillsammans med Gudrun, jag har märkt ut var de ligger på staketet så vi vet. Jag ska sätta någon permanent märkning där. Nu har jag bara skrivit med tusch. Men jag har en glödpenna, får ta med den och skriva in. Man tror man ska komma ihåg men det gör man inte sen. Men det såg inte så fint ut med alla gravar där på en rad och de får ju sin minnes sten ändå hos Gudrun. Jag hade nog tagit bort alla men för ungarnas skull och Alicia frågar ibland om just Gudrun eller Grugru som hon sa. Sen tog jag upp jordgubbslandet som jag planerat. Jag gjorde plats för pallkragen och satte de största plantorna som ännu gav jordgubbar i den. Det blev bara 6 plantor, hoppas de då tar sig. Dom är oxå mest för Alicia, hon gillar att plocka i landet och sen nu när nästa bebis kommer så lär de får stå några år till där och glädja ungar ❤

Jag har haft jobbigt med andningen igen. Får dra efter andan hela tiden, det har varit de sista två veckorna nu. Är det ändå pollen. Jag tänkte när jag fick min infarkt att det har varit hjärtat hela tiden som spökat eftersom läkaren sa att den förträngningen har startat redan då du var ung. Så då avfärdade jag allergier, astma osv, jag fick ju oftast tungt med andningen om jag blev allergisk, sällan av ansträngning tex. Jo i slutet innan infarkten kom det men då var det nog hjärtat. Men jag kanske är allergisk ändå, det är ju pollen i farten nu och jag har haft tungt i två-tre veckor. Jag får ofta dra efter andan, blir lättare andfådd igen. Sen blir man ju trött oxå av att inte få luft.

Just idag är jag less på mina dreads, det är rätt mycket göra med dom och jag känner att faaaan orkar jag hålla på med dom? Men jag vet inte, hur ska jag då ha håret? Sen är det ju så tar jag bort dom nu så blir det nog aldrig mer, vem orkar sätta i dreads på en kärring som kanske vill det när hon blivit 60 plus, jo Åsa då, det är ju klart som alltid. Men risken är att jag själv tänker kan jag ännu ha dreads. Nu har jag ju haft dom i några år igen och om jag inte tar ut dem utan låter dem hänga kvar där så när jag är 60 plus så vet alla att ja hon med dreadsen det är Anna det, då är de van att se mig med dom. Men jag skulle behöva någon som ids gå igenom dom åt mig lite då och då, jag gör ju det själv varenda dag så drar jag in sånt som smitit. Men det skulle vara skönt att ha någon som gjorde det åt mig. För nu tar det inte länge, tio- femton minuter på morgonen så är det klart. Men det är efter tvätt som det tar lite mer tid. Så en privat frissa som kommer till mig varje gång jag tvättat det, ca 1 gång i veckan och fixar kråkboet, det skulle inte alls vara fel det 🙂 Ska raka sidorna idag igen, då brukar det kännas lättare ett tag igen.

Be safe out there

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Åsa
  Maj 03, 2021 @ 09:25:27

  Jag hjälper dig alltid ❤️ det vet du, men kanske inte en gång i veckan 🤣 och klart man blir less emellanåt men samtidigt så är det du 🙏 ditt signum 🤣 visst är det tokigt men så är det, man får lite av en identitetskris utan dem 😳 men vill du prova vara utan så fixar vi givetvis nya den dagen suget kommer tillbaka 😊 om det kommer tillbaka.

  Du måste ta det lugnt, ta hand om dig ❤️ Bra du är hemma och vilar upp dig. Jobbigt att vara trött, jag har oxå såna perioder ibland, alltså känns som onormalt trött men då är det bara att vila. Lyssna på kroppen 🙏

  Svara

  • Anna
   Maj 07, 2021 @ 09:13:32

   Jaaa när en gång i veckan hade jag inte tänkt kräva av dig 😀 Men en koll då och då, typ en gång i halvåret. Nu har jag ju hållit reda på det själv i 2 år så det kan nog behövas, det är svårt att se själv.

   Jo det är ju det att jag älskar mina dreads och det har ju som blivit vi, du och jag och håren 😀 😀 Men ibland känner jag mig bara lite små trött på dom, men samtidigt är jag absolut inte redo att ta bort dom. Kommer inte på fråga på några år ❤ Du kanske får komma och fixa dom på Lunden till mig en vacker dag 😀
   Jo det är jobbigt som fan att vara trött konstant men då sjukskriver jag mig en extra dag då och då för återhämtning och då blir det lite bättre ialf. Men våra schemor är inte att leka med. De som inte går kväll och helg har ingen aning om hur mycket det sliter på en. Och tyvärr är det ju ofta dagtidare som sitter och gör våra schemor. De har ingen aning om hur dom funkar i verksamheten och hur det funkar för oss på golvet, det ser bra ut på papper. Men vad blir föjderna? Nu när det ska Hälsoschemat är i gång i södra sverige och vi får det snart så läser man om hur barn blir sittande på dagis. Ensamstående får föra sina barn på nattis på eftermiddagen för att de jobbar till 22 och senare. Sen hämtas barnen på morgonen för att åter föras dig på eftermiddagen. Det är vår verklighet! Men sånt syns ju inte i ett schema arbete. När vi fick ändringar i vårt schema för några år sedan så tog jag upp det med arbetsgivaren så säger hon- Det är inte vårt problem att ni har barn…. så så mycket bryr de sig om sina anställda

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: