Ännu trött

Alltså dessa mardröms veckor tar knäcken på en, jag är fan ännu trött efter helgen. Det är jätte svårt att återhämta sig, min klocka skriker på rött hela tiden. Men bara att slippa gå och jobba är ju en återhämtning i sig.

Igår var jag faktiskt rätt flitig. Alla korrar till nästa veckas pass är klara, renskrivna och hämtade, jag ska bara sätta in dem på listorna idag. Det gjorde jag på morgonen, sen hade jag och Savannah plugg time inför AM provet. Hennes diagnos ställer till så uppenbara problem för henne, hon har svårt att veta om det står under en bild, ”Se på bilden hur skulle du agera i denna situation” Hon har svårt att veta vem är hon, någon av bilarna, tittar hon på hur ska hon veta var hon är på vägen och var är alla på väg. Om det står 0,2 m-2 km, hur ska man tänka då? 08-18 under en skylt är det alltid så, olika ord, motsägelsefulla ord osv. Nu ser man hur mycket ADHDn ställer till för henne. Rasmus har ju då en språkstörning och har helt andra problem. Svårt med orden, svårt att reda ut dom i rätt följd, sen har han lite bråttom, läser inte klart, mycket text kan krångla till det, svarsalternativ som bara svänger om är oxå svåra att se. Jag skulle vilja sitta med honom när han gör en test men han vill inte ha det så. Med Savannah har jag gjort så att jag kollar de svar som hon haft fel på och så pratar vi om dom. Nå jag får försöka förklara åt Rasmus bättre så kanske han går med på att göra det en gång. Tänker att han behöver faktiskt se att han stressar igenom detta, om han läser och tar det lugnt så skulle han nog fixa det, för han är jävligt smart och har ett bra minne och resonemang. Sen han kan tycka att det är ju helt onödigt att lära sig, vem vet hur mycket kolmonoxid det finns i utsläpp osv. Jag har försökt förklara för honom att det är ju sånt som kommer på provet, onödigt eller inte men just nu måste du kunna sånt för att klara provet!

Nå efter vi pluggat de första två svängarna jag och Savannah så for jag till lokalen oh städade där, dammsugit, dammtorkat, skurat. spritat och torkat av scenen. Det går ändå rätt fort, det är rätt rofyllt att vara där själv och fixa. Jag sätter inte ens på musik då, jag är där i tystnaden och städar på.

Var på ICA och Rusta en sväng, kollade in deras pergola, den är så snygg, vi är lite på ännu en sån jag och Danne, får se då. Kom hem, fixade tvätten och sen körde vi ännu två svängar igenom teorin med Savannah plus att hon gjorde vägmärkes testet. Satte rumpan på soffan en stund. Danne kom hem, hans jobbar dag var slut. Vi hoppade i bilen och drog på Rusta återigen och köpte pallkragar. Jag har ju krympt ner jordgubbslandet förra året. Massor av mina plantor frös ju för nått år sen och efter det har de inte kommit igen, de som växer inte och ger jätte små jordgubbar! Så nu tänkte jag ta de stora plantorna, de som kommer ända sen jag och Gärre köpte vårt första hus 1989. En kompis till oxå tog plantor därifrån då vi sålde huset och nu ringde han för en tio år sen och frågade om jag ville ha tillbaka plantor, de skulle göra sig av med jordgubbslandet. Så jepps, de är ännu de plantor som ger mest jordgubbar 🙂 Så idag tänkte jag joxa med det, in med de plantor jag vill ha kvar i odlingslådan och sen slänger jag resten. Visade pergolan jag tittat på, han tyckte oxå den var skit snygg sån blir det nog oxå i år, måste bara mäta lite först och se att det inte blir för mycket, vi ska ju rymmas och gå där med 🙂 Vi kom hem, lagade mat och vilade en stund.

Sen var det dags att ta tag i bokföringen! Det är är ändå rätt kul när man väl börjar, det förvånar mig varje gång att jag tycker det. Varför känns det då så jobbigt att starta varje gång? Det är inget svårt, jag kan det nu, jag vet hur jag ska göra men jag är väl fortfarande rätt att göra fel. Annika hjälper ju mig med momsen sen och jag tänker att jag vill inte att hon ska fått nått strul och måsta sitta länge med mina papper! Nå vid 23 var jag klar med det. Nna har fått sin andel och mina konton är rätt. Allt är infört.

Jag och Danne har börjat kolla en svensk serie Heder, den är rätt bra, spännande men jag kan tycka att tjejerna är rätt korkade. De är 4 advokater, alla med olika roller, en av dem är styrande, hon har pengarna och en fin familj, en av dem är den som syns mest i media och verkar vara den skickligaste av dem, en av dem är våghalsig och lite våldsam, en av dem är IT geniet. Men jag tycker inte de är så geniiga. Dom gör jätte konstiga saker, dumma saker sånt som man inte skulle göra, tjorvar till allt… jag blir lite irriterad över det. Men man måste ju kolla klart efter som man börjat. Hängde den sista maskinen innan jag och la mig, somnade rätt fort….

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: