Inbjudningar

Idag ska jag börja skicka ut inbjudningar till Rasmus student. Det blir den 12/6. Skolan slutar den 11 men då kanske de själva har lite fest och så där. Den 11:e är en fredag och folk jobbar och vi har inte så mycket tid att fixa fika i omgångar, det måste vi ju vara. Inte för att det är så många inbjudna men ändå, det blir ju en del. Taket på altanen ska på plats ifall det regnar. Jag ska köpa en typ paviljong oxå så man kan ha två bord ute. Detta kommer att kräva en del planering. Vi måste köpa kostym åt honom oxå, hoppas gränsen hinner öppna så vi kan fara över till Torneå. Fast det kan bli snävt med tid ändå. Måste kolla hur det är det där med att åka över, kan man åka om man bara gör en test? Jag är ju vaccinerad men gäller intyget? Jag vet inte, jag har inte brytt mig om att ta reda på ens lyssna på hur det egentligen funkar i och med att vi inte behövt åka över.

Ny korre ska göras idag till alla 3 passen, Gold korren vet jag vilken det blir, jag har bara inte skrivit den än. Men sen de andra två. Tror jag ska ta Lorettas cumbia, Como la flor av Selena Quintanilla-Pérez, den är så fin och den har en tragisk historia, den handlar om en ung kvinna, Selena som gav sig in i branschen av tejano cumbia sångare, hon var den förste, hon blev tillslut mördad av hennes egen fanclubs president efter att denna stulit pengar från fan cluben. Tror jag tar den sången, den är så fin. Men sen till toning passet, dags för en body toning korre….. ja får söka lite där.

Solen skiner, super väder, ska ut och sitta sedanen stund. Jag är lite trött, känner mig vissen, dessa tre veckor vi gör nu på schemat är hårda veckor. Denna lediga helg går åt att bara återhämta sig, man orkar inge göra många knop när man äntligen får vara ledig. Det är tur jag inte är sån som stressar över städning och sånt, jag tar det jag måste när jag är trött, sen piskar jag mig lite extra de dagar jag är piggare.

Jag ser verkligen fram emot min pension, jag tycker det är så fusk att Pian och Tuula bara kan gå runt och göra det de vill, de behöver inte jäkta till nått, de har inga tider att passa om de inte vill, de måste inte göra saker idag för att sen börjar jag jobba. Jag har väl 9 år kvar…. men 9 år går fort. Det är 10 år sen jag gjorde min gör mig i Luleå och det har gått jätte fort sen dess. Tänk att anledningen att jag räknar åren till jag får sluta är inte för att jag är sjuk, trött, less på jobbet, orkeslös eller annat. Det är för att vi pressas hårdare och hårdare från arbetsgivar hållet, det gör vårt jobb sämre och sämre, våra schemor blir bara värre och värre sen de tog bort 3-3 i ren okunskap från deras sida. Och se vad som hänt, personalen är otroligt missnöjd, det haglar 6-6a anmälningar på arbetsgivaren, vi gick bara mer och mer back, vi tvingas arbeta hårdare och hårdare, vi har inget medbestämmande längre, vi kommer att få ett än värre schema är våra lediga dagar dras in mer och mer. Tänk att anledningen till att man ser fram emot att få gå i pension är inte jobbet i sig självt, inte mitt mående utan det är organisationen, inget annat! Tänk om man de sista åren man har kvar att jobba kunde hitta något annat…. men vad vill jag göra? Vem skulle anställa mig? Jag är ju ändå snart 56, jag kan inget annat än vårdyrket, men jag har ju jobbat i affär och är ju inte korkad, fort lär man ju sig. Jag har ingen vilja att styra något, jag vill bara gå runt och göra mitt tills jag får lägga hatten på hyllan.

Har haft jobbigt med andningen igen, jag vet inte vad det kan vara, jag är ju undersökt från topp till tå. Jag har ju själv uteslutit allergier men kanske det är så iallafall, jag får dra efter andan hela tiden. De vet inte vad det kan vara, lungorna är ju oxå undersökta. Det blir inte lättare av vare sig nitro eller astmasprayer…. ja ja det lär väl visa sig vad jag har sinom tid. Nå niin nu bara starta dagen, har en del att göra.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: