Underbart väder

Alltså vilken dag det var igår. Jag skurade av altanen med såpa vatten och rotborste. Jag fick bort det mesta av sotet, det kommer en del då vi eldar med ved. Förut landade det ju på taket när vi hade taket där men i år har vi ju inte haft det då det är ”under construction” Det blev så fint, jag satt länge efteråt och bara solande. Vi har ju så varmt på altanen och sol hela dagen i princip. Ja inte morgon timmarna men sen från kl 11 fram till kvällen, jag har ju två altaner så när solen börjar vara slut på den ena så hoppar jag över till den andra 🙂

Det kändes att jag typ bara sovit under fredagen, jag var inte alls trött igår. Jag orkade göra lite vad som helst och jag behövde inte vila. Annars är det ju full rulle hela tiden från morgon till kväll och jag är oftast bara trött hela tiden. Men min inkänta sömn håller inte länge för imorgon börjar hellvetes veckorna. Jobb 6 av 7 dagar sen ledig en, jobb 2, ledig helg och sedan jobb 6 av 7 dagar igen. Så på 3 veckor är vi ledig 6 dagar… det är ju normalt kan man ju tänka, när du jobbar dagtid så jobbar du precis lika mycket. Men skillnaden är att vi jobbar kvällar och helg, vi jobbar mest dagar till 21 eller 22 och vi jobbar 12 timmars helger och vi har mindre återhämtning under dessa hellvetes veckor. Nu vill ju arbetsgivaren dra ner på vår arbetstid det är ju inte nyttigt att jobba 8-12 timmar, de vill att vi alltid ska göra 6 timmar jo bra det MEN det betyder att vi kommer att jobba fler dagar alltså ännu mindre återhämtning än vad vi har nu! Hela Sverige skriker och är emot detta och vad tänker Haparanda stad göra, naturligtvis så ska de anta det! Äsch varför oroa sig, det är bara att vänta och se, gillar man inte schemat så är det ju bara att säga upp sig och börja vicka! Tur att jag ändå inte har så många år kvar att slita ut mig på i detta yrke!

Idag tänkte jag dammsuga, skura och börja tvätta fönster….. inifrån. De har ju inte sopat gatorna här än så det är ju ingen idé att tvätta utifrån förrän de gjort det. På baksidan kanske jag kan tvätta…. tänk nu i år behöver jag inte stå inne och tvätta utsidorna, jag kan ju rulla mina fönster, lätt i och för sig men nu kan jag bara gå ut på altanen och göra det. Nu har jag bara tre fönster att rulla in och det är köksfönstren alla andra kan jag gå ut och tvätta, i Rasmus rum är det ju en balkong så det behöver jag heller inte rulla in. Fast jag kommer ihåg när vi bytte fönster till dessa rullbara, vilken enorm lättnad det var att slippa tvätta tusen sidor/ fönster. Det var ju 4 sidor på varje fönster och i varje ram satt två rutor, så 8 sidor att tvätta på ett fönster, fyyyy det tog tid. Nu är det två 🙂

Oh herreguuud, vad jag har skrattat, suttit och läst igenom en del av vad ungarna och Danne sagt genom åren, jag har asgarvat här för mig själv. Man har ju glömt mycket, vilken tur att jag bloggat om det. Jag måste nog ta upp det igen, för det är ju likadant än fast mest från Danne nuförtiden 😀 Vill ni har roligt så läs här 🙂 TOKERIER Ja ja nu ska jag sätta igång dagen, så jag hinner göra vad jag tänkt.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: