Det blir en bra helg

Jag är ledig i helg, fy tusan vad skönt! Jag behöver ledigt känner jag! Det har varit mycket extra på jobbet, en del av det har jag fått ta på egen tid, inte för att någon krävt det men för att jag inte gått på arbetstid, det har varit lite bråttom med en del saker osv. Så nu ska det bli så skönt att få vara ledig i helg. Det har ju lovat toppen väder oxå.

Jag läser tidningarna om hur Happis felar i att bli sveriges bästa skola, det är ju ett skämt! Hur har de ens trott något sådant, de har ju inte ordning på nått! Jag har ju barn som behövt special anpassning och det har funkat mycket dåligt i alla år! Har de ingen självkritik överhuvudtaget? Eller räknas inte de barn som behöver anpassning in? Förstör de statistiken? Jag har fått kämpa för allt, jag har fått kämpa för att de ska förstå, jag har fått prata med varenda lärare i flera omgångar…. varenda år i 15 år, har de inga möten, pratar de inte med varann??? Det sker inga överlämningar osv…..

Igår stod det i NSD om massflykt från ett boende i Luleå, personalen orkar inte med det nya schemat….. såna nyheter läser man överallt hela tiden och ändå är Haparanda kommun på väg in i precis samma. Tror de att det kommer att funka här när det inte funkar någon annanstans? Många har ju redan börjat frångå de ska Hälsoschemat som är så populärt. Det är ju forskat att det är så bra och hälsosamt, för vem är det bra? Jo för ekonomin i kommunerna inte för något annat. Man tänker inte på personalen, man tänker inte på brukarna/boende och allt vad de nu kallas alls. Hur kan man på fullaste allvar tro att personalen tycker det är hälsosamt att jobba till 22 inför en ledig helg istället för att sluta typ kl 16 och ha 6 timmar mer fritid, mer tid med sin familj? Hur kan man ens tro att det är hälsosammare för den enskilde? Hur kan man tro att mindre lediga dagar är mer hälsosamt för personalen, hur kan man tro att ha sommarsemester när risk för snö ännu finns är hälsosamt!

Allt det här sa vi när de tog bort 3-3, ni kommer inte att tjäna pengar på detta, ni kommer inte att få lös mer folk, det kommer att bli högre sjukskrivningar och mindre vikarier! Var är vi nu?? Jo precis där, vi är back, de intjänade miljonerna på att ta bort 3-3 gick åt totalt andra hållet, vårt sjukskrivningstal steg från 2 någonting till över 8%, vikarierna försvinner, de får inte ihop det till semestrarna, de har en missnöjd personal. De har lagt in 3 sem perioder nu, scheman som bara blir värre och värre läggs in, hur bra blev det här?? Massflykt från vården! Vem tror dom vill jobba inom vården? Vad ska de locka med? Varför skulle man vilja jobba inom vården när man blir totalt överkörd som personal? Vad vi tycker och tänker räknas överhuvudtaget inte, vi ska ju inte göra sånt, vi ska ju bara jobba. En gång kände man att vi var medarbetare idag är vi verkligen underställda!!! Vi ska vara tyst och jobba på. De ska vara ett attraktiv arbetsgivare, vad innebär det för dom månne?

Ja ja nu ska jag in på facebook, sen fixa frillan så jag är redo för dagen.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: