Underligt tyst

Det är så konstigt tyst i huset när inte Tintin är här, den har ju gapat åt mig i 15 år så man är ju van att höra det oljudet. Men nu när man inte finns längre….. konstigt. Men samtidigt ganska skönt att inte ha henne gapandes heller hela dagen. Saknad är hon, det kommer hon att vara länge. Hennes död har fått mig att inse att jag och Ellen aldrig kommer att skiljas åt, hon ska bo med mig tills jag dör. Jag pratade med Dennis och sa till honom att någon av er får ju ta henne sedan, hon kan ju bli 80-90 år gammal, den påstådda Winston Churchills blå gula ara var över 100 år. Jag har sett ett klipp på youtube, då var den 107! Jasså sa Dennis då får ju Alicia ta henne 😀 Nu ska jag börja titta efter en snyggare bur åt henne. Men det är lite knepigt, hurdan bur ska jag välja? Hon behöver egentligen inte så mycket till bur… hon äter bara inne i den, sen går hon på taket fram och tillbaka. Men en bur behöver hon ju ändå…. måste glo vad jag hittar.

Varför man inte kan sälja en så stor fågel som Ellen är ju att de som köper papegojor är ofta då yngre människor som inte riktigt vet vad det vill säga att äga en så stor fågel som hon, de tror att de ska få ett roligt husdjur som pratar och underhåller. Att få en snackande fågel kräver ofta rätt mycket arbete. Nåja vi hade grå jakos och de lär sig av sig själva, de härmar allt. Sen har du otur så får du en skrikare som Tintin var. Eller skriker nästan aldrig. Jag känner ibland att fåglar behöver mer uppmärksamhet än en hund! De behöver mycket plats, de behöver sällskap, de behöver omvårdnad, de skräpar, de fjunar och dunar och släpper sånt fint damm som lägger sig överallt, det är mer att göra med dom än vad det är kul. De kan kräva, de skriker om de vill ha något, behöver något och deras röstresurser är inte nådiga. Yngre tänker inte på det, på jobbet och så börjar de vandra, något år i varje familj. Och det vill jag inte göra mot Ellen. Ibland har jag tänkt sälja henne men sen kan ingen garantera att de behåller henne. Då måste jag hitta en riktig fågel människa, som har haft stora fåglar och vet vad det vill säga. Så så blir det inte, hon blir kvar hos mig ❤

Idag ska vi till Kalix en sväng, sen hem och laga mat, Dennis och Alicia vill ha plättar 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: