Sköldkörtel

Satt och kollade mina prover för sköldkörteln och jag har förhöjt någonting vad det nu är och ingen har ännu kontaktat mig ang det, det var tom markerat i journalen som avvikande. När jag läser symtomen så har jag Nå ska ringa upp dom nästa vecka om ingen ringt mig.

Så här stod det när jag läste om det på 1177:

Hypotyreos innebär att du har brist på sköldkörtelhormon. Sköldkörtelns hormoner påverkar många av kroppens funktioner och styr ämnesomsättningen. Vid hypotyreos bildas för lite hormoner. Det kan ge många olika symtom, till exempel att du blir trött och frusen. Hypotyreos är vanligt och många har sjukdomen hela livet. Det finns bra behandling mot hypotyreos.

Symtom

Hypotyreos kan ge många olika symtom. De kommer ofta långsamt under flera månader och kan skilja sig från person till person.

Det kan ibland vara svårt att lägga märke till symtomen, särskilt eftersom många är vanliga på grund av andra anledningar. Det är också lätt att vänja sig vid symtomen om de är svaga och kommer långsamt.

I början kan du få ett eller flera av följande symtom (checkade av mina ✔️)

 • Du blir mer och mer trött ✔️
 • Du känner dig kraftlös och orkar mindre än tidigare ✔️
 • Du fryser lätt- njaaa fryser jämt fast ja kanske
 • Du har svårt att koncentrera dig ✔️
 • Du blir nedstämd ✔️

Symtomen blir fler efter ett tag. Du kan då få ett eller flera av de här symtomen:

 • Du får torr hud och torrt hår ✔️ du kan också tappa håret- det sitter ju i såfall i dreadsen
 • Du får förstoppning ✔️har ju annars diaréer fast nu är jag hård?
 • Du ökar i vikt ✔️
 • Du får svårt att minnas saker ✔️
 • Du får låg puls ✔️
 • Du får ont i leder och i muskler ✔️
 • Du kan bli svullen i ansiktet ✔️ tror jag men jag har ju gått upp i vikt oxå

Så det är ju alla symtom jag har!

Ja ja så kan det va nu fixa frilla, facebook och sen öva korrar 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: