Vipeholm

En gammal anstalt som funnits från 30 talet för våra utvecklingsstörda. Jag har hört talas om den genom våra gamla brukare som bodde på Aspängen, de kände till den. Jag läste om den när jag gjorde mina utbildningar på 80 talet. Usch så hemskt! Vi hade en äldre man som gjorde föreläsningar om hur det varit i Sverige under 40 och 50 talets sverige för dem, han hade oxå bott på dessa instutitioner…. usch stackars människor, att det kunde ha varit på det viset. Lyssna på berättelserna om en del av dom som bodde där…….

Sanningen om Vipeholm- https://sverigesradio.se/gruppsida.aspx?programid=3437&grupp=20362

Jag är ledig idag, så underbart ännu en dag till. Det känns som om jag behövt den där extra dagen jag hade semester på julafton.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: