Julaftons morgon

Jobbade igår mellan 12 och 21, körde förbi på stranden när jag skulle till jobbet. Var tvungen att fota lite med tanke på att vi inte hade snö! Ja lite av det som kommit och hade plogats upp i vallar är som iskanter nu.

På vägen hem från jobbet stannade jag och fotade Happis mest fotade plats under juletid, granen på torget bara med tanke på att jag fotade den den på tisdag vid 22 och igår såg det ut så här.

Här uppe går det fort när det ändras denna tid på året. Från att ha höst en dag kan det går till full vinter dagen därpå. Idag är det minus 2 grader ute och till lördag har de lovat ända ner till minus 20!

När jag kom hem hade vi lite uppesittarkväll om man nu kan kalla kolla Jocke och Jonnas spökjakt för det 🙂 Tidigare klädde vi alltid granen dan innan jul med lite tv i bakgrunden. Men numer är den ofta klädd redan innan den 23:e. Skinkan var i ugn och väntade på griliering. Strax innan 24 var den klar och jag och Danne kunde tjuvsmaka lite ur ena änden, det är numer oxå en tradition!

Idag på förmiddagen kommer Alicia, vi ska på torget och titta julkalender. Jag har tänkt göra det varenda dag men inte tagit mig tid. Men idag ska jag göra det. Sen hem och börja förbereda julmiddagen. Jonte och Nette kommer oxå. Vi äter redan efter 15 för Alicia ska sen till Mathilda så de oxå får fira lite jul ihop. Klockan 18 ska jag och jobba några timmar, våra vikarier är sjuk, en har fått covid 19 och den andra har testats igår. Så jag avbryter min semester och går in några timmar. Jag ska börja med att vara tomte på jobbet, det var redan planerat 🙂

Efter det kanske vi får lite fika gäster jag har då sagt åt alla att vi är hemma så vill någon komma på fika så är det bara att komma. Julen blir lugn i år, vi kan ju inte samlas som man brukar. Jonte och Nette ska sedan till Piriläs, Dennis far säkert förbi till Gärre. Rasmus och Savannah är ju inte så mycket för att umgås, de är ju tonåringar och det bästa som finns är ju det egna rummet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: