Herre min jeee

Alltså denna kommun!!! Ingen av dem verkar kunna räkna! Nu blir det nya boendet betydligt mycket dyrare än vad man först räknat, surprice!!! 48% dyrare än vad Boden byggt enligt tidningen, de byggde 126 lägenheter för 230 miljoner, Haparanda byggde 80 lägenheter för 257 miljoner! Vi behöver konsulter till allt möjligt, nu har vi betalt 1,6 miljoner till konsulter som egentligen inte kom fram till något nytt enligt HB, politikerna var besvikna. Vi har haft konsulter som smugit runt i korridorerna och vi vet inte vad denne människa gjorde eller vad han kom fram till. Ingen verkar ens minnas att han gått runt och mätt i lokalerna, räknat och pratat med personal nu i efterhand, dyrt vet att jag det var iallafall. Vi måste få rapporter på allt, som bara det att covid sprids på boenden, avdelningar med mycket vikarier! Ja men vilken nyhet, det kan väl vem som helst räkna ut! Men det blev en nyhet då det kom en rapport på det hela. Så här hade det inte behövat bli om de inte tagit bort 3-3, då jobbade vi extra (skuldtid) oftast på vårt eget arbetsställe, vi hade inte så mycket vick, det blev både billigare, tryggare och bättre för arbetsgivaren….. vad var det de inte förstod???

Nä nu har man lyssnat på någon som sett på forskning att det är bättre för arbetstagaren att jobba mer, vara mindre ledig med sin familj, det är ett sk hälsoschema?? Det finns forksning säger man, det hänvisade man till hela tiden. Jo men det finns forskning som säger precis tvärtom oxå. Vad är hälsan i det om du inte kan vara med din familj, du kan inte träna, vara ute i friska luften i samma utsträckning som du tidigare kunnat! Var är hälsosynpunkten i det? Det kommer att leda till mer sjukskrivningar, vi är redan nu uppe i ett sjuktal på över 8%, med 3-3 var vi på 2-3%. Detta sa vi men lyssnade någon?? Vi sa att vi kommer att få vikariebrist, men lyssnade någon? Neeeej, nu inför de tre semester perioder istället för att klara sommaren, ja men tack för den då! Det pratas om att prioritera dem med småbarn, varför ska jag ha en sämre period bara för att mina barn är stora? Det är vi många som frågar oss!!! Det kommer att skapa osämja i personalgrupperna för arbetsgivaren kommer att föra fram det så att vi som är emot detta inte är solidariska med våra kollegor, de kommer att lägga det på oss i personalgrupperna. Det är kommunal som gått med på detta, fixa det då och kom inte med sån skit!

De ser inte att allt blivit betydligt mycket sämre sen de tog bort 3-3. Tidigare hade de en något så när nöjd personal grupp, vi hade ett liv, vi var medarbetare i kommunen. Vi hade ett lågt sjukskrivningstal, vi hade vikarier. Nu har vi knappt något liv och värre blir det, vi pressas hårt på jobbet och vi är underställda nuförtiden! Nu måste de trycka ner en massa taskiga scheman i halsen på folk för att försöka rädda en ekonomi som blev betydligt mycket sämre, de trodde de skulle tjäna 7 miljoner på att ta bort 3-3 men ack så de satsade fel. Det året de räknat med plus 7 var vi minus 10 miljoner.

Sen det här hälsochemat, vi hade utbildning i det. Det ska göras nya bedömningar hela tiden, hur behöver vi folk, när behöver vi folk, turerna ska kortas ner, vi ska inte jobba så länge det är ju inte hälsosamt. Jo så kan man ju oxå lägga fram det men för att jag ska få min heltid som jag haft så måste jag alltså jobba fler dagar om mina turer blir kortare,, är det mer hälsosamt. Det är klart att det blir mer folk/dag på jobbet om turerna blir kortare, de kallar det övertalighet, då tar de det folket och placerar ut dem var det saknas människor. Detta får då inte cheferna göra eller någon lokalt i Haparanda. Nej det ska skickas in till det ”schemabolag” som vinner upphandlingen. Och som han sa så ska man helst ha en schema längd på 4 veckor. Så så ofta kommer vi att byta schema, vem tjänar på det? Jo det bolag som vinner kampen och kommunen betalar gladeligen i tron på att detta kommer bli bra. Men det kommer att visa sig att sjukskrivningar ökar, folk kommer inte att orka. Jag är med i en grupp, det är över 6000 medlemmar där och ingen är nöjd med Hälsochema. Det pågår protester, demonstrationer osv i hela sverige och ändå tänker Haparanda kommun ta detta? Var är då kontinuiteten i ett sånt schema? Hur många olika människor kommer att cirkulera i verksamheterna, just det som vi ska motverka i dagens läge. Jag kan inte gå och jobba på tex en vårdavdelning. När jag sa det på ett av våra möten så säger en av cheferna, när men Anna, du som jobbat i över 30 år klart du kan det! Jag kunde inte annat än bara stirra, NEJ det kan jag inte, jag jobbar på en gruppbostad, jag har jobbat på vårdhem med folk som har funktionsvariationer som det så fint heter idag. Jag har aldrig jobbat med demens, jag har aldrig jobbat på en vårdavdelning. Det går inte ens att jämföra. Men visst, jag kan jobba där och om inte annat byta löjor. Då kan vi ta min utbildning, mina kurser och all min över 30 åriga erfarenhet av autismspectrat och trycka ner det i sopkorgen.

Näe, hur har dessa politiker ens hamnat där de hamnat, är det bara för att du kan prata fint, bra, säga de rätta sakerna, låtsas att de vet vad de pratar om. För om de hade ett kunnande hade vi behövt alla dessa konsulter vi betalar miljontals kronor åt???

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: