Livet känns kul igen

Vi har väl både jag och Nina börjat vänja oss vid vår nya verklighet när det kommer till att hålla pass, ZOOM! Vi börjar få tekniken att funka, mikrofon och ljud. Det börjar tom att kännas lite kul att få hålla dessa pass. I början kändes det mer ”ensamt” men nu när vi kan samtala med våra deltagare, vi kan prata på passen utan att vråla oss hesa tack vara micken så känns det riktigt bra igen. Visst Strong är ännu ovant. Jag har bara haft två pass men idag blir det Strong igen. Det nya blocket har jag inte hunnit med, det har varit så mycket annat med mikrofoner denna vecka, kablar hit och dit så de får ta det blocket lite senare. Men och andra sidan så behöver de nya lära sig känna Strong och jag har lättare att instruera när det är ett gammalt block naturligtvis.

Ny mick är beställd och enligt sidan ska den vara här på måndag. Det hoppas vi stämmer. Den vi fick låna var lite tung i och med att mottagaren satt vid örat och det var inte en liten grej, typ en 5 cm lång, 2 cm bred (på bredaste stället) och garanterat 1 cm tjock. Så när vi hoppade runt blev det inte så bra. Micken hamnade i näsan, ögat ofta under hakan osv. Nu har vi beställt en som har mottagaren i en kabeln som du kan fästa i dina kläder men annars ett headset ingen lavalier. Det ska bli spännande 🙂

Jag hade två små prova dig på zoom i lugn och ro hemma kurser igår. Jag hjälpte folk att ansluta, att prova och se hur det fungerade. Förklarade lite funktioner osv. Jag hoppas fler tar sig tid och provar. En kvinna som är 75 sa nä men där är du ju, var det inte svårare än så här 🙂 Nå då ska vi väl tala lite sanning, det var hennes karl som anslöt henne men det var utan problem 🙂 Det som är det tråkiga med zoom är att det laggar mellan varven och då ska man stänga av sin egen kamera, jag syns för det men då ser inte jag dom. Det kan hjälpa ibland, det beror på vad de har för uppkoppling hemma. Sen är inte uppkopplingen i lokalen alltid den bästa, jag kan se mig själv på skärmen hoppa runt som en liten kanin när nätet tar igen det som laggat, det ser inte deltagaren som tur är. Men jag har alltid min telefon laddad och klar att dela nät ifall det blir riktigt struligt. Plattan är oxå alltid med, uppdaterad med mina ändringar i låtlistorna och det som back upp ifall jag får problem med zoom.

Lagget på zoom hoppas vi blir bättre och bättre för nu bygger Happis ut med fiber i byarna, stan har börjat få så jag hoppas att det kommer att lösa en del av problemen som finns.

Idag blir det som sagt STRONG Nation, så jääääkla roligt!!! Det känns som om jag inte uppdaterat där på länge och det har jag ju inte gjort heller. Det har ju kommit så mycket i vägen hela tiden, corona, teknik, jobb och annat. Det sista jag gjorde var innan starten på Gold, då uppdaterade jag nästan allt för jag visste att jag inte hinner sen. Men nu är det fasiken dags! Nästa vecka kanske, jag har ju redan börjat med det nya men inte hunnit med det så mycket som jag velat.

👊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: