Busy day

Igår var en upptagen dag som vanligt. Jag skulle vara kl 12 med Nina på lokalen, vi skulle gå igenom zoom. Savannah ringde och ville bli hämtad, hon ville fika på Taavolagården, japps det gjorde vi. Eller först tänkte hon att vi far på IKEA och äter, jo det hade varit bra men inte i dags läget med alla corona som härjar. Men jätte roligt att hon föreslog det, något sådant har hon inte velat på jätte länge, ja det är väl innan hennes krasch. Så det är ju ytterligare ett tecken på att det går framåt.

Alicia kom till lokalen och var med oss där medans vi höll på, Dennis for och tränade. Sen kom de med till oss en stund. Men på tal om lokalen så gick det jätte bra med zoomandet och Nina. Vi ringde Rellu ett par gånger, jag kände att det går snabbare än google eftersom hon kan det. Men nu börjar jag haja det lite iallafall. Det finns ju en hel del inställningar till att göra men de tar jag eftersom jag lär mig det.

Vi kör ju en utmaning med våra kunder så den livesände vi från facebook tillsammans i lokalen. Nina kommer idag och zumbar med mig, hon vill se mig starta upp allt. Så efter det kör vi vår utmaning återigen livesänt på facebook.

Monika min gamla klasskompis är här och vi hade tänkt gå ut och fika tillsammans men dels så inte nu i corona tider, sen tänkte vi att nå då träffas vi och går ut och går. Men jag kände att jag hinner inte, vi skulle träffas kl 15 och det drog ut på tiden i lokalen, har man kul så tänker man inte på klockan 🙂 Så när jag kom hem var jag tvungen att börja med matlagning och sen kom ju Dennis och Alicia med till oss. Hon åker till Mathilda idag så det var min sista chans att träffa henne. Nu dröjer det en vecka igen.

Jag fick ett telefonsamtal igår och fick veta att pratat går att vi på House of Joy sprider corona runt stan. Alltså att folk har mage! Jag och Nina har gjort allt by the book för att hålla det utanför våra lokal, vi påminner om att hålla avstånd, vi lånar inte ut mattorna, vi påminner om att torka av redskap, vi städar och spritar av, vi har flera olika sorters sprit på disken, vi påminner om att hålla sig hemma om man känner det minsta symtom. Vad mer kan vi göra? Sen hade vi oturen att en deltagare kom och drog med sig det till oss. Personen hade inga symtom då hon var och tränade utan blev sjuk ett par dagar efter men flera från det gänget inklusive Nina hade redan smittats. När vi fick veta detta så gick vi ut direkt med att det finns hos oss, vi meddelade de kunder som kunde varit i riskzonen för smitta och vi stängde alla pass även de där inte risken för smitta fanns. Vi har kontakt med smittskyddet och de ska återkoppla till oss med uppdateringar om läget. Nina berättade om de åtgärder vi tagit hur v gjort innan och hur vi gjort efter och vi har handlat helt rätt. Att vi gick ut offentligt och berättade att det finns hos oss var för att folk skulle kunna vara uppmärksamma på sina symtom och gå och testa sig innan de sprider det vidare. Men nu vet vi ju att det smittar ett par dagar innan det bryter ut för så har det ju skett i vårt fall och de andra ställen vi vet som fått in det till sig. Men det är så tråkigt att det blir så här. Vad hjälper det att söka syndabockar? Vi måste hjälpas åt i det här. Nu två veckor efteråt och man ser vilket utbrott det blivit i Haparanda så vet man ju att det bara var en tidsfråga innan det kommit innanför våra väggar med. Jag kan tycka att det är tur att det kom så i början så vi hann stänga ner innan det kanske hade hunnit sprida sig till många fler, Nu var det i en grupp, det kunde ha funnit i alla.

Jobb idag några timmar, bubblan ska föras på vintervila. En bil mindre på gården, puh! Sen blir det som sagt zumba fitness på kvällen.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: