Det sa BOOOM

Alltså vad detta med covid 19 exploderade! Jag har sen vi blev testade i tisdags hör någon varje dag i princip som har testat positivt. Otroligt!!!! Nu har coronan slagit klorna i även Haparanda. Jag kollade förra lördagen tror jag det var hur statistiken såg ut och Haparanda låg ännu under 15 och då räknas man som noll i statistiken. På fredag efter uppdateringen var vi 2 (17 st) det kan inte uppdateras varje dag kl 14 som det gjorde tidigare för bara jag känner 6 stycken, alla testade positivt förra veckan! Igår hörde jag att ungdomarna börjat smittas. Två av de som Savannah känner ska in denna vecka på test. Det måste väl bli imorgon eftersom det allmänheten bara testas tisdag och onsdag i Happis.

De som jag känner och är positiva i covid har inte blivit värre sjuk, så skönt, Nina skottade snö i fredags, så åt henne att du vet väl om att du har covid och ska var sjuk i säng eller nått 🙂 De andra jag pratat med har en del tappat lukt och smak, en del har haft lite feber och ont i kroppen men INGEN har ännu blivit värre sjuk!!! Så hoppas den är mildare nu, läste om det i någon tidning för nån vecka sedan. Folk som insjuknar nu verkar inte bli lika sjuka som då coronan kom. Hoppas verkligen det är så.

Jag fick veta på fredag att en av de jag haft på pass på måndag var positiv. Ringde genast upp min chef, vår sjuksköterskan och 1177 och frågade hur jag skulle göra, ska jag gå hem eller stanna kvar på jobbet. Jag har inga symtom på att vara sjuk. Det enda jag har är lite ont eller inte ont, konstigt skulle jag säga i öronen och det går lite ner under örat men det har jag haft i flera veckor. Jag har ont i nacken och nackmuskler och käkmuskler är ju som i ett. Jag har känt i nacke och axlar som om jag skulle ha kört värledens träningspass, musklerna är trötta. Nå de sa att jag kunde jobba men vara uppmärksam på kroppen och vid minsta symtom ska jag hem. Jag fick hårde restriktioner om att ha visiren hela tiden, tvätta och sprita händerna förstås extra noga. Så det har jag gjort, jag hade så ont i pannan till slut av den jäkla visiren så jag fick huvudvärk, sen låter det ju som om man pratar i en burk. Jag har försökt undvika så mycket det går att jobba allt för nära våra boenden, fast det är ju svårt.

Jag har alltså jobbat hela helgen, fredag 14-22 och lördag, söndag 08-20. Jobbiga pass, våra helg pass! Men det går, lite tråkigt bara att vi inte kan göra så mycket. Våra har blivit äldre och vill knappt gå ut, det har varit både halt och kallt under helgen så det blev inte att gå ut alls.

Badade bastu när jag kom hem från jobbet igår. Det var så skönt att bara sätta sig, andas och varva ner. Nu gjorde jag så att jag satte inte den på high alls, jag bara öppnade locket och vilken underbara ånga, hela bastun fylldes av ånga, så skönt och sen med bastudoft, underbart! Sen värmer den ju upp snabbt så efter ett par kast så blev det varmare och torrare ånga. Men jag gillar ju den fuktiga ångan jag. Jag badar inte så länge heller så så ska jag börja köra, ingen förberedelse utan bara börja kasta, nice!

Idag blir det Kalix med ungarna, de har båda tider med en timmes mellan rum så det blir bra, vi får gå och käka i mellanrummet där. Jag har fått en beställning av Minna från Chili så hinner vi så går vi in där och kollar.

Det regnar, snön är inte helt borta men om det fortsätter så här under dagen så har vi nog ingen snö till kvällen, skönt om den försvinner. Jag vill inte ha snö än!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: