Covid 19

Jahapp, då har jag oxå varit på test! For till jobbet igår och när jag kommer dit så pratar David i telefon med en av våra vikarier. Han lägger på och säger att denne var covid positiv! Hellskotta oxå var min första tanke, ja det är bara att ringa sköterskan och vår chef, sagt och gjort. Jag försökte få tag på Lena men hon var på utbildning, ringde växeln eftersom utbildningen var på kommunhuset, cheferna ringde, vi pratade med sköterskan. De kom 3 el om det var 4 st i full mundering till oss för att provta våra boenden. Klockan halv 3 (två timmar senare) var vi de flesta i personalgruppen redan testade och de boenden som var hemma. Snabbt agerat av kommunen måste jag säga.

Idag väntar vi med spänning, om jag förstod rätt i går så fick vår vikarie veta redan dagen därpå att provet varit positivt. Vi har ju förtur i och med att vi är med i smittspårning, vi jobbar inom vården. Jag har själv inte träffat denna vikarie mer än kanske 5 minuter på morgonen två dagar innan han fick symtom och då hade vi garanterat 3 meter emellan oss, vi avlöste varann, han hade jobbat natt och gick hem. Men men han har träffat andra i vår personalgrupp så vem vet. Vi skrattade jag och David igår, direkt efter deras samtal så kände vi japp nu har vi ont i skallen och känner att det är tungt med andningen, vi var genast sjuka 😀

Danne var oxå och testade sig och jag hade kunnat betala för att få se hans provtagning. Han gillar ju inte sånt alls! Han hade sprattlat med benet och kände att de var på väg ut genom ögat med pinnen, de grävde djupare och djupare han höll på att få panik. Så sköterskan hade lugnat honom med att Anna har ju just varit här och hon sa inget, Jag skrattade så jag kiknade när han demonstrerade och berättade om sin provtagning! Jag och David pratade efteråt att det kändes som om de tog ett prov på hjärnan, vi enades om att detta måste vara en intelligenstest och vår vikarie är konspiratören! Sen kom vi på att vi kunde ha vägrat och fått bli isolerade hemma i två veckor i stället! Ja säger David, vad dum vi var det var en intelligenstest iallafall 🤣

Pratat i telefon mellan varven, fört ungar och druckit kaffe med Jonte. Så nu fortsätter bloggen. Bamse sitter och tittar sig i spegeln, han ser så rolig ut.

Ikväll blir det en annan pälskling, Apasch aka Apan, det ska bli så roligt, det är en vecka sedan vi kunnat vara där, så idag är det dags igen.

Ja ja dags att fixa frillan, sen in på facebook en sväng och så starta dagen. Har jag inte liiite ont i halsen? Undrar om det inte känns som jag har tungt att andas…. tankarna går men svaret kommer väl idag.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: