Katten Olle

Jag vill skriva om Olle för att så många varit engagerad i den de sista veckorna, den har varit synlig å stan men vägra bli infångad. Många har undrat hur det gått för katten så så här kommer det.

Åsa ringde mig i måndags ang en katt de hittat, den var svårt skadad och de hade tagit in den på Lunden. Jag åkte dit och tittade, ena bakbenet hängde i princip fast i skinnet bara, det var helt löst inifrån. Stackars liten misse. Personalen där engagerade sig verkligen och beställde tid till veterinär åt den. Den skulle fått tid på tisdag morgon och en veterinär var beredd att komma och ge den smärtlindring under kvällen. Jag la ut den på facebook och fick träff. Det ringde en dam till mig och trodde det var hennes Olle. Jag hade först fått uppfattningen att denne Olle var en helt annan katt. Men hon åkte dit och det var hennes Olle, den hade varit bort i över 2 månader. Men den var så illa tilltygad och smal så det kändes som om den måste ha varit bort betydligt längre. Men den hade nog börjat tyna bort, den hade krälat in under någon tunna där på Lunden och säkert lagt sig för att dö.

Margareta som kvinnan hette tog med sig sin Olle och förde in den till djursjukhuset i Gammelstad. Men det var för sent Olle klarade sig inte, han dog igår. Det var ett så sorgeligt meddelande jag fick av henne. Tårarna rann för lilla Olle men jag tröstar mig med att de återförenades, Margareta fick tillbaka sin katt, hon slapp fundera och sökandet var över, Olles sista dagar i livet blev med värme och kärlek och han kunde känna sig trygg och älskad då han gick över regnbågsbron.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pian
  Okt 01, 2020 @ 12:51:50

  oj, va tråkigt, stackars Olle…😢❤

  Svara

 2. Margaretha
  Okt 10, 2020 @ 11:38:18

  Saknar dig Olle

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: