Gårdagens ös regn

Men herregud så det regnade igår, helt otroligt alltså, det stod som spön i backen! Det kom några åsk knallar oxå. Efter första avvaktade jag lite innan jag började dra ut. Men sen den andra var kraftigare så då började jag dra ut tv apparater, min dator är det första jag drar ut, på den har jag all musik, jag stängde av modemen, drog ur allt och så en sekund efter så kom det ut små blixtar ur vår kontakt uppe vid köksfönstret och sen small det rejält ute! Jag hann precis!!!! Nånstans slog det ner, i förra åskvädret var det flera som blev av med datorer, tvn osv. Lisen berättade att hon hade suttit vid bordet och ätit när det slog ner bredvid dom, hon sa att hon riktigt kände i nackhåren hur det vibrerade och hon flög upp från bordet, tittade på fönsterrutorna och bara väntade att de skulle börja krackilera, hon vågade inte röra sig på flera minuter! Det slog ju ner där var hon bor i det området. Jag och Dennis var sen igår vid 15 tiden och skulle handla men strömmen hade gått i området där vid ica och fram till Vuono. Så vi fick åka till stan och handla på Coop, vi hade ström hela tiden igår.

Vad jag tyckte synd om Danne i detta ös regn igår, han förskte jobba, det var fram med verktygen, jobba lite, ösregn, undan med verktygen och komma in, ut igen så där höll han på tills han gav upp och stannade ute och jobbade i lervällingen!

wp-15955758215615140757960585606855.jpg

Det här är ändå taget i början av regnandet, snabbt vattenfylldes groparna och det blev lervälling, Danne stod i lera upp till anklarna mellan varven. Han försökte gräva och leda undan vattnet men kampen blev nästan övermäktig! Så här ser det ut idag!

Nå idag ska det vara uppehåll så då får han lite bättre arbetsförhållanden iallafall 🙂

Läser tidningen idag, Korpilombolo har tagit sitt utebad i bruk…. tänk nått så litet ställe som Korpilombolo… tänk om vi oxå skulle kunna ha, men det kommer nog aldrig att ske förrän vi får någon som gillar sport i styret!

Min skinnjacka som jag glömde i Luleå och mycket riktigt på Stadium som jag misstänkte är åter i Happis. Nina var på Luleå shopping i går och skulle ändå på Stadium så hon tog med den hem, tackar Nina, jag är så glad över det, jag hatar och slarva bort saker. Den är nu inte värd nått men det är ändå en jacka jag gillat, du är en pärla Nina ❤

Pysslade med tvätt som vanligt, renbäddade, var barnvakt åt fammos finaste Alicia medans Dennis tränade, Petra var oxå här och vi pratade, hade kul med kameran på mobilen, följde åskan i hennes åsk app, vi är ju åskfanatiker hela släkten, vi är inte rädd utan gillar den.

Ja ja nu ska jag fixa frillan, kolla fb och sen göra nått vettigt… vad det nu kan vara… men nått hittar jag på så jag slipper ha ångest över att jag snart ska jobba igen! Jag har ju inte jobbat sen mitten på maj.

Be safe out there

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Nina
    Jul 24, 2020 @ 14:03:05

    ❤️ Så lite så 😘

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: