Det kom genast närmare

Covid-19 röck genast flera meter närmare en! Igår kväll fick vi veta att Adam Alsing är död, han dog i sviterna av det. Han var bara 51 år gammal. Man får inte vet om han hade någon fler bakomliggande sjukdom men han var ju lite överviktig och det har man ju oxå konstaterat kan bidra till ökad dödlighet. Men det kändes genast som shit alltså detta är ju verklighet! Visst har jag varit försiktig hela tiden men nu kommer jag bli ännu mer försiktig! Jag ska börja ha handskar i bilen så jag kan ta med när jag går och handlar tex. Om man tvättar händerna mycket nu så kommer det bli ännu mer efter detta. Sprit har jag med, jag har flera små flaskor i fickorna.

Sen messade Biggi en tjej som jobbar som journalist att hon intervjuat en 24 årig tjej i Luleå som låg inlagd på intensiven med corona. Det är inte bara äldre som får det, även ungdomar drabbas. Men de tror de är odödliga!!!!

Jag hörde att de har 25 konstaterade fall i Torneå, i Happis får vi fortfarande inte veta om det finns fler konstaterade än det ena fall som fanns i början av mars. Så enligt kommunen är vi corona fria. Torneå har ca 30 000 invånare och har 25 fall, vi borde då kanske ligga nånstans strax under 10 men vi vet inte, vi får inte veta och jag begriper fortfarande inte varför!!!! Va är det de vill med att mörka det? Jag menar visst tusan finns det även här, det förstår ju alla!

Hittade en sida som visar lite statistik, betydligt bättre än de än info Sverige går ut med! det här var från igår.

torneå

Så här ser det ut i norden

norden

Ni kan hitta denna info på https://svenska.yle.fi/artikel/2020/03/12/har-kan-du-folja-med-aktuell-coronastatistik-fran-finland-norden-och-varlden

Tror verkligen Haparanda att om vi inte berättar för våra invånare så kommer alla vara så glada. Vad är de inte vill ska hända om man går ut med info? Vad tror de blir bättre? 25 i Torneå vi har massor med folk som bor där men jobbar i Haparanda, smittan kommer att komma till oss.

Solen skiner idag, det ser ut att bli en underbar dag. Jag jobbar bara halva dagen idag. Strong är ju inställd men jag och Rellu hade tänkt jobba lite med zumba ändå. Vi ska gå igenom vad vi kan tänkas behöva i framtiden, vi ska gå igenom zoom, vi tänkte kolla lite på hur vi ska hålla live streams osv. Men Rellu kände sig inte pigg igår och hade lite feber…. huuuuga!!!!! Men vi avvaktar till helgen med allt. Så då tänkte jag att jag jobbar med mitt eget idag.

Oki doki be safe så hörs vi senare!

 

 

 

 

 

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Pian
    Apr 16, 2020 @ 15:07:18

    jag undrar också varför detta hemlighetsmakeri..??? nog borde dom gå ut med om det finns fler än det där ena fallet, det är deras skyldighet tycker jag.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: