Alltså jag fattar inte

Jag brukar ju vara och debattera ibland på ”debatt Haparanda” och folk blir galna där om du vill veta hur corona läget är i Haparanda. De verkar tro att folk vill veta vem som har det, det är ju inte frågan om det utan hur många bekräftade fall det finns i Haparanda. För vad vi vet så finns det 1! Nu var det en som skrev att det finns en till, så alltså 2! Kan ju absolut inte vara möjligt. Men man blir utskälld av personer som utsett sig själva till nån form av ambassadör för Haparanda verkar det som, de försvarar allt som kommer från kommunledningen. Jag har sett otaliga diskussioner där dessa personer kan vara riktigt otrevliga, cyniska och de går direkt på personangrepp så fort någon ifrågasätter vad kommunen håller på med! Men jag fattar fortfarande inte varför man ska sticka huvudet i sanden, varför man inte vill veta, varför man inte får veta? Jag har fått svaret från flera, vad ska man göra med den informationen? Ja jag skulle vara betydligt mer försiktig tex om jag visste att det finns 10 i Haparanda istället för 2. En del skriver att en information om hur många bekräftade fall det finns skulle bara skapa hysteri. Jag kan tänka att det blir tvärtom, nu går alla runt och tror att det finns överallt ELLER så tar man det som, vi har ju bara haft 1 (2) fall, inte behöver man akta sig! Jag har hört flera ungdomar säga att det finns ju inte här, de bryr sig inte, de samlas i gäng iallafall. Hur ska man få dem att ta det på allvar om de inte får rätt information? Varför ska man låta folk spekulera, spekulationer föder onödig ryktesspridning. Information  och fortlöpande information skapar trygghet och förtroende. Det vet man, sånt är det forskat på! Men att bara inte säga hur läget är, för de vet, vi blir uppringda varje dag på jobbet av vår chef och de vill ha läges rapport. Jag fattar inte, jag vill inte veta något namn, jag vill bara veta hur läget är. Jag fattar inte varför det är så fel att vilja veta hur det ser ut specifik för Haparanda. Som en verkade mena att man blir utpekad och märkt av andra! Snacka om att ha dålig människosyn! Är det så personerna själv skulle handla, efter sig själv dömer man andra. Om jag visste att någon i min närhet var smittad så skulle jag då försöka hjälpa! Den som har nått klokare svar på varför man inte få veta kan ju ge mig det!

Sen en annan sak som kan förvåna mig på debatt sidan, det är att folk ständigt gapar efter källkritik, japp, det är jätte viktigt det håller jag fullständigt med om. Men sen vad de pratar om folk, all skit de sprider muntligt om en människa utan att ta reda på om det stämmer, utan att ha kuraget att fråga, då undrar man var är källkritiken i det?

Vi hade lite påsk middag här igår, Sara kom oxå, det var riktigt roligt att se henne igen. Vi vara bara min familj och hon då. Det var riktigt trevligt.

Ja ja nu ska jag göra mig i ordning för jobbet, det blir jobb ända fram till måndag kl 16!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: