Världen står still

Det är som att allt stannat av, hela världen står still. Det finns inget normalt i världen, det finns corona! Allt kretsar kring det, ingen pratar om något annat. Vi lever efter det, vi torkar av allt vi rör i, vi tvättar och spritar händerna som aldrig förr, vi har lärt oss att inte ta på varandra, skaka hand och vi håller avstånd. En del har panik, andra tar det med lite mer ro men alla är oroliga för vad detta kommer att göra för världen i det långa loppet! Läste en artikel om att under april kommer halva Sveriges befolkning att vara smittad och i maj 2 tredjedelar!! Det är som att leva i en scifi film! Man som bara väntar att de ska kliva in någon som säger nu har vi vaccinet och gör alla frisk igen!

masque-of-the-red-death

Men vad jag tänker är att hur fan ska jag få ungarna att fatta att detta är inte att leka med! Savannah kom hem igår, hon hade varit ute med Edwin, hon har inte varit ute på stan på flera veckor. Hon berättar att alla hade varit så glad att se henne, att alla ville kramas och så. Aha tänkte jag CORONA! Jag pratar med Rasmus om att tvätta händer, han tycker jag tjatar. Påminner om att inte ha för mycket folk i epan osv. Jag måste få honom att fatta, de kunde ju sitta tusen ungar i bilen mellan varven. Fast nu vet jag inte, kanske de inte är lika många. Men att han kollar verkligen att alla är friska, så fort någon verkar hängig så stopp. Nå får ta ett prat med dem båda två idag igen. Även om man själv är försiktig så räcker det ju inte om inte alla i familjen är det.

masque

På tal om Savannah så har hon inte tagit sin concerta på 3 dagar och hon är mycket gladare. Men då kommer ju detta med koncentrationen in förstås, hon har jätte svårt att fokusera. Nu testar vi bara hemma för att se hur det går, hur mycket tröttar det ut henne att inte kunna blockera intryck, impulser osv. Hon har fått utskrivet en 5 mg ritalin och tog en igår innan hon gick ut på stan med Edwin. Hon upplever att hon blir så sprallig utan adhd medicinen, men att vara sprallig gör ju inget om man för övrigt mår bra. Men det är det att hon mår dåligt av att inte kunna blockera sina impulser, att inte kunna koncentrera sig så man kan göra läxor, att överhuvudtaget utmärka sig osv. En av hennes kusiner har oxå adhd och slutade med medicin. Han tog hellre att han var lite överallt än att bli låg av medicin. Så bara hon klarar av att gå i skolan, att inte få ångest över att man inte kan blockera sig så tror jag vi tar bort medicinen. Hon har ju denna 5a som hon kan ta innan skolan för att klara av skolan, bara den hjälper så pass där.

Jag har så jävla ont i min ena led i ett finger på vänster hand, när jag stiger upp går den knappt att räta ut, att börja den fullt gör skiiiit ont! Jag kan inte cua ordentligt med den handen, jag kan knappat göra en armhävning, för det belastar ju handen. Men som tur är så gör det ju mindre ont under träning, när blodet och adrenalinet börjar pumpa på inne i lederna så känns det bättre. Det är som värst på mornarna när jag stiger upp, då knakar det i varje led men fingret är förbannat ont då!

Ledig helg, dammsög igår, bytte papper vid Ellens bur, så fortsatt städning, tvätt förstås…. sen lite zumba jox 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: