Minnen från förr

V börjar prata minnen här vid matbordet. Savannah ville ha sina gamla dvd filmer…. och det är inte lite, det är över 400 st!! Men hon satt och bläddrade i fodralen och säger herreguuud här är hela min barndom! Hon pratar, OMG den här minns jag, den här var så bra och kolla här, här är den häääär. Nu ska jag börja kolla film!!!!

Jag och Danne börjar prata om hur tex en snutt av någon låt startar upp din minnes bank, hur man kopplar in känslor, man kan minnas frekvenser ur livet just kring det. Jag har ju en serie som gick när jag var liten Huset Silfercronas gåta från 1974. Jag älskade den, när jag hör vinjetten till den så kommer minnerna. Jag kommer ihåg en minnes frekvens runt serien. Vi sitter i mersan på väg hem från Seskarö, vi har bråttom för att vi ska hinna hem till den börjar. Jag och Annika sitter i baksätet och sjunger, farsan kör fort ”Kråkorna kraxar kring borgens torn, fladdermusvingar på vinden…… och med riktigt dramatik, ”histoooorieeen om svält och förtyck….” jag minns att jag vi kör genom västra nikkala, jag ser huset som på väg mot stan är på höger sida, ett rött med gröna knutar tror jag, tror det är Pelle Aavas släktingar som bor där, jag ser granar och andra träd fladdra förbi. Mersan har gulsvart klädsel, orginal klädseln hade blivit så ful. Jag har för mig att den var svart röd som orginal. Den bilden kommer alltid upp i mitt minne när vi pratar om just den serien.

Sen fanns en annan serie som jag minns från det man var liten Ärliga blå ögon hette den från 1977. Till den är minnen oxå sommar och sommarlov, fast då är det hemifrån Stationsgatan, kiosken, kommer ihåg att jag varit ute på stan och cyklat runt och tittar på Stadshotellets klocka, det är dags att fara hem en sväng, Ärliga blå ögon börjar. Jag låg alltid på golvet farm för tvn och tittade. Tvn stod bredvid flygeln, bordet bakom mig och pappa satt i sin svarta skinn fåtölj, tittade tv och rökte. Men den serien var så spännande tyckte jag, Det introt är oxå något jag kommer ihåg.


Sen en annan serie som sitter i mitt minne är Snobbar som jobbar med Tony Curtis och Roger Moore, den gick 1971-72. Det var en sån serie som både pappa och mamma gillade. Hon tittade inte mycket tv men jag minns att hon tyckte den var bra.


Sen alla deckare förstås, Colombo, Kojak, Baretta och Cannon, dom gillade oxå mamma

Colombo-Kojak-Baretta-Cannon

Ja gud nu har man varit nostalgisk en stund, en sista länk innan vi beger oss back to reality. Här kommer en sida som har lite från senare år på 70 talet, en del av serierna gick nog i början av 80 talet oxå. Men klicka på bilden så kommer ni in på en sidan man kan utforska och minnas ❤

70 talet

Idag blir det kalas hos Dennis, Alicia har ju fyllt 4 år så vi firar henne idag. Fammo har bakat en tårta och vi har köpt presenter. Så klockan 13 drar vi dit. Får se hur många som vågar komma, men vi blir några iallafall och presenter får hon ❤

Nu ska jag kolla lite koreografier inför den kommande veckan. Tror det blir en tango eller så blir det lite irländskt på Gold…. sen får vi se vad vi tar till fitness, Strong är blocket redan utsett 🙂

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: