Corona

Jag har inte hört något mer ang corona just nu. Bara den läraren som ännu är smittad, hans fru hade heller inte viruset vad jag fattat men hon lär väl få det. De är satta i karantän. Hoppas att det inte blir nått utbrott i stan iallafall. Fler lär det bli men ingen explosion, den hoppas jag verkligen uteblir. Varför tänker jag så? Ja för det vete gudarna om sjukvården och kommunen kan hantera det. Får vi hjälp? Kommer kommunen att vara ärliga om läget. Bara detta enda fall upplever många att kommunledningen vill tysta ner, han har inte smittat nån, han kunde inte smitta på jobbet han hade inga symtom då osv. Men det vet man inte, det finns ju rapporter på att det kan smitta innan symtomen utbryter. Det känns lite som om kommunen väljer den rapport som upplevs som bäst för dom. Men det är klart, finns det inget att rapportera om så vad ska man då gå ut med? Men det upplevs lite som det drabbar inte oss attityden, folk är hysteriska och löjliga. Men är folk oroliga så är dom det, man kan inte förringa det. Men de personerna måste då själva ta ansvar då för sin säkerhet. Tänka på vilka beteende mönster man har, hur rör man sig, kanske handla på tider då det inte är så mycket folk, inte gå allt för mycket på allmänna platser, undvika tillställningar så långt det går, vara noga med handhygienen, inte skaka hand, nysa i armvecket osv

Vad jag lite tänker på är mamma, jag har inte träffat henne på länge, i början av januari sist och hade tänkt åka upp nästa helg då jag är ledig. Dels så gillar jag inte att köra själv så långt, jag blir trött och somnar på ett kick, sen är det vinter. Vi har nu inte haft kallt merän under andra halva av februari. Men det är snö, snörrök, det är mörkt nästan hela tiden och man vet aldrig när det blåser upp till snöstorm, det kan gå från ena timmen till den andra. Och att sen köra ensam är inte roligt. Danne jobbar ju de helger jag är ledig. Och sen har det har varit mycket de helger jag då varit ledig. Nu får man ju inte besöka henne heller. Hon har inte sett Jonathan på snart två år så jag hade tänkt fråga om han oxå vill följa med. Nå besöksförbudet kanske hävs på ett tag.

Jag jobbar som sagt helgen så snart bär det iväg, börjar jobba klockan 10 och jobbar till 22. Usch man är lite måttligt less detta jobbande mellan varven. Det känns som om vi alltid är där. Och vi jobbar ju mycket, fast att jag är tjänstledig vissa timmar så är det inte hela dagar, jag är ändå där från början av mitt pass, så dagarna minskar inte, det blir ju bara några timmar här och där.

Ja ja nu ska jag in på facebook och uppdatera mig lite och sen till jobbet.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: